Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Φεστιβάλ Επιδαύρου

Tο Φεστιβάλ Επιδαύρου 2009 αρχίζει στις 3 Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 22 Αυγούστου. Φέτος θα παρακολουθήσουμε:

Στις 3 και 4 Ιουλίου τις «Νεφέλες» του Αριστοφάνη από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη και μουσική Σταμάτη Κραουνάκη.

Στις 10 και 11 Ιουλίου τη «Φαίδρα» του Ρακίνα από το Εθνικό Θέατρο Μεγάλης Βρετανίας σε σκηνοθεσία Νίκολας Χάιτνερ, με πρωταγωνίστρια την Ελεν Μίρεν.

Στις 17 και 18 Ιουλίου την «Άλκηστη» του Ευριπίδη, πρώτη παρουσία του Εθνικού Θεάτρου ( σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, με τους Μ. Σκουλά, Χ. Λούλη, Α. Ξάφη, Μ. Πρωτόπαππα, Κ. Μπερικόπουλο, Σ. Πάτσικα και άλλους.

Στις 24 και 25 Ιουλίου τον «Πόλεμο των υιών του φωτός κατά των υιών του σκότους» σε σκηνοθεσία του Άμος Γκιτάϊ με τη συμμετοχή της Ζαν Μορό.

Στις 31 Ιουλίου και 1 Αυγούστου τους «Πέρσες» του Αισχύλου, δεύτερη παρουσία του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία του Ντίμιτερ Γκότσεφ με τους Αμ. Μουτούση, Μ. Χατζησάββα, Ν. Καραθάνο, Στ. Γουλιώτη, Ν. Κουρή και άλλους.

Στις 7 και 8 Αυγούστου τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη από το ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κουντούρη με τη Μαρία Ναυπλιώτου και την παρουσία της Λήδας Πρωτοψάλτη για πρώτη φορά στην Επίδαυρο.

- Τους «Ορνιθες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη (14, 15/8) με τους Γ. Αρμένη, Αλ. Μυλωνά, Βασ. Χαραλαμπόπουλο, και

- «Το χειμωνιάτικο παραμύθι» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ (21, 22/8), μια συμπαραγωγή μεγάλων ευρωπαϊκών θεατρικών οργανισμών σε σκηνοθεσία Σαμ Μέντες.
Related Posts with Thumbnails