Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Εξέταση συγκεκριμένων προσώπων ζητά κατηγορούμενος στην υπόθεση Siemens



Αίτημα προς τον 4ο ειδικό ανακριτή, Νίκο Ζαγοριανό, για εξέταση συγκεκριμένων προσώπων, ως μαρτύρων, και για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να προσδιοριστεί αν και πόση η ζημιά υπέστη ο ΟΤΕ από τη σύμβαση του 1997 για ψηφιοποίηση των κέντρων του, υπέβαλε, δια του συνηγόρου του, κατηγορούμενος, πρώην στέλεχος της Siemens. Με την αίτησή του το πρώην στέλεχος ζητά την εξέταση, τόσο του προέδρου και μελών του ΔΣ του Οργανισμού, όσο και του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, ή εκπροσώπου του υπουργείου, ώστε αυτοί να προσδιορίσουν στην ανάκριση σε τι ακριβώς συνίσταται η ζημιά του ΟΤΕ και του δημοσίου από τις συμβάσεις με τη Siemens. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος με εξώδικες προσκλήσεις του προς τον ΟΤΕ και το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών καλεί τα συγκεκριμένα πρόσωπα να προσέλθουν να καταθέσουν στην ανάκριση. Καλεί, επίσης, τον υπουργό να καταθέσει ποιά πολιτικά πρόσωπα επικαλείται στη δήλωσή του, για την παράσταση πολιτικής αγωγής, το ελληνικό δημόσιο.

Παράλληλα, με αίτησή του στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο κατηγορούμενος ζητά την ακύρωση της διαδικασίας, υποστηρίζοντας ότι βρίθει δικονομικών παραβάσεων.
Τέλος, με επιστολές του στην Ένωση Εισαγγελέων και την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, το πρώην στέλεχος της Siemens αναφέρεται σε δικονομικές ακυρότητες και ζητά την παρέμβασή τους, ώστε να προστατευθεί -όπως αναφέρει- η Δικαιοσύνη και να «μη γίνουν οι κατηγορούμενοι εξιλαστήρια θύματα πολιτικών σκοπιμοτήτων, εν μέσω οξύτατης αντιπαράθεσης των κομμάτων» για την υπόθεση.

ΠΗΓΗ
Related Posts with Thumbnails