Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Δώρισε το νεφρό του με την προϋπόθεση...

Δώρισε το νεφρό του σε έναν Έλληνα φίλο του, με την προϋπόθεση ότι ο τελευταίος θα έκοβε το τσιγάρο και το ποτό. Ο 49χρονος ομογενής Χάρης Ευθυμιάδης, κάτοικος Μελβούρνης, δεν πάσχει πλέον από νεφρική ανεπάρκεια. Τέλος στην 10χρονη ταλαιπωρία του έδωσε πέρυσι τον Νοέμβριο ένας αληθινός φίλος του, ο Λίον Κάρβερ, δωρίζοντας στον Χάρη το νεφρό του, αλλά με μία πολύ βασική προϋπόθεση να το προσέχει. Αυτή η μοναδική ιστορία φιλίας ξεκίνησε από τα παιδικά τους χρόνια. Και οι δύο απολάμβαναν το κρίκετ και οι δύο ήταν συμπαίκτες και μεγάλωσαν μαζί μέσα στα γήπεδα της περιοχής του Γουάβερλι.

Οι δύο φίλοι χάθηκαν για κάμποσο καιρό, ώσπου μία μέρα ο Λίον και αφού είχε μάθει για την ταλαιπωρία του φίλου του που έπασχε από νεφρική ανεπάρκεια, τηλεφώνησε τον Χάρη με μία ασυνήθιστη προσφορά. "Θέλω να σου δώσω το νεφρό μου", του είπε και ο Χάρης, όπως ομολογεί σήμερα, νόμιζε ότι ο Λίον του έκανε πλάκα. Αυτό έγινε περίπου πέντε χρόνια πριν. Ο Λίον όμως επέμεινε και, όπως απέδειξε πέρυσι τον Νοέμβριο, σίγουρα δεν έκανε πλάκα στον φίλο του. Χρειάστηκαν περίπου πέντε χρόνια για να αποφασίσει να δεχτεί ο Χάρης το δώρο ζωής του φίλου του. Τελικά, οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο Monash για τις απαραίτητες εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί αν το νεφρό του Λίον θα ήταν συμβατό με τον οργανισμό του Χάρη. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων ήταν θετικά και ο Λίον, ο φορτηγατζής, χρίστηκε πλέον συμβατός δωρητής για τον Χάρη.

Όπως ο Λίον λέει σήμερα αυτή του η πράξη ήταν η καλύτερη όλης του της ζωής. Έβαλε όμως όρους στον Χάρη. "Του το είπα ξεκάθαρα", λέει ο Λίον, "θα σου δώσω το νεφρό μου με έναν όρο: να το προσέχεις, να κόψεις το κάπνισμα και το ποτό" και συμπληρώνει "Δεν θα του το έδινα αν το κακομεταχειριζόταν αλλά εμπιστευόμουν τον Χάρη και ξέρω ότι θα έκανε τα πάντα για μένα".
Ο Χάρης αρκείται να πει ότι το νεφρό "ήταν το καλύτερο δώρο που έλαβε ποτέ στη ζωή του" και όταν ρωτήθηκε από έναν ψυχολόγο λίγο μετά την επέμβαση αν θα έκανε το ίδιο και για τον Λίον, απάντησε με ειλικρίνεια "Δεν ξέρω, ίσως όχι".

Πηγή: Flash.gr
Related Posts with Thumbnails