Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Σοβαρά επεισόδια με μουσουλμάνους μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας, όπου μουσουλμάνοι μετανάστες που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση στην Ομόνοια, έκαναν πορεία προς τη Βουλή και μόλις αντίκρισαν αστυνομικούς, τους επιτέθηκαν με μπουκάλια, χωρίς να έχουν προκληθεί.

Οι μετανάστες κατεβαίνοντας την Γ΄ Σεπτεμβρίου με προορισμό το Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα κατέστρεψαν τζαμαρίες καταστημάτων, προκάλεσαν φθορές σε αυτοκίνητα, ενώ αναποδογύρισαν ένα όχημα.
Οι μετανάστες φέρονται εξοργισμένοι μετά το επεισόδιο, κατά το οποίο όπως υποστηρίζουν, σε αστυνομικό έλεγχο σε Σύριους μετανάστες ένστολος αφαίρεσε και έσκισε απόσπασμα του Κορανίου.

Το περιστατικό πυροδότησε επεισόδια από το απόγευμα της Πέμπτης και πολλοί καταστηματάρχες της οδού Πατησίων είδαν και πάλι τις περιουσίες τους να καταστρέφονται. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της Πακιστανικής κοινότητας καταδικάζουν τα επεισόδια, δεν κρύβουν όμως την οργή τους. Ωστόσο, ένας από τους Σύριους μετανάστες στους οποίους έγινε έλεγχος από τους αστυνομικούς, παρουσίασε την Παρασκευή στους άνδρες της Ασφάλειας φωτοτυπίες των κειμένων που φέρεται να έσκισε αστυνομικός.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ίδιος ο μετανάστης διευκρίνισε, ότι δεν πρόκειται για το Κοράνι, αλλά για κάποια ιερά κείμενα του Ισλάμ. Ο έλεγχος γινόταν για να εντοπιστούν ναρκωτικά και ο αστυνομικός πιθανότητα έσκισε τα κολλημένα μεταξύ τους έγγραφα, ψάχνοντας για... φιξάκια. Από την Αστυνομία πάντως συνεχίζεται η έρευνα, για να εντοπιστεί ο επικεφαλής των αστυνομικών που διενήργησαν τον έλεγχο και να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη.


Πηγή: ALPHA
Related Posts with Thumbnails