Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Φεστιβάλ Τσακωνιάς και τσακώνικης μελιτζάνας

Μουσικές και γεύσεις στα σοκάκια του Λεωνιδίου.
Οι σεφ της Μεσογείου μαγειρεύουν μαζί με τους Λεωνιδιώτες.

Η τσακώνικη μελιτζάνα στις καλύτερες στιγμές της.




Για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Λεωνιδίου και η Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα οργανώνουν μεγάλη εκδήλωση με τίτλο «Μουσικές και γεύσεις στα σοκάκια του Λεωνιδίου». Επίκεντρο η γαστρονομική κουλτούρα της περιοχής με τοπικά Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) και ειδικά την περίφημη τσακώνικη μελιτζάνα Λεωνιδίου. Κεντρικό σημείο των διήμερων πολιτιστικών εκδηλώσεων θα είναι η μαγειρική τέχνη επαγγελματιών μαγείρων-σεφ από την Τουρκία, την Κύπρο, τη Γαλλία και φυσικά την Ελλάδα.

Οι σεφ με τους βοηθούς τους θα μαγειρέψουν με βάση την τσακώνικη μελιτζάνα φαγητά όλων των ειδών (αλμυρά, γλυκά, φούρνου, κατσαρόλας) μεταφέροντας τη γαστρονομική παράδοση των χωρών τους.
Οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάσουν τις μεσογειακές κουζίνες και να επιλέξουν αυτή που τους ταιριάζει για το δείπνο τους. Η τοπική τσακώνικη μουσική παράδοση και οι τσακώνικοι χοροί θα προσφέρουν και φέτος άφθονο κέφι στους παρευρισκόμενους. Διάφορα συγκροτήματα θα παίζουν σε γωνιές της πόλης ενώ το “διαδραστικό” θέατρο σκιών θα δώσει την ευκαιρία στους μικρούς επισκέπτες να παίξουν με τον Καραγκιόζη. Παράλληλα θα υπάρχει έκθεση τοπικών ειδών, φωτογραφίας αλλά και το κλασσικό παζάρι στην άλλη όχθη του ποταμού.

Η βόλτα στην ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής πόλη του Λεωνιδίου σε συνδυασμό με τις εκδηλώσεις αναμένεται να αποτελέσει μια όμορφη εμπειρία για όλους. Το Λεωνίδιο αλλά και όλη η Τσακωνιά είναι ένας προικισμένος τόπος. Φυσική ομορφιά, ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και παράδοση, ιστορία λεβεντιάς και αδούλωτου φρονήματος πολλών αιώνων συνθέτουν την προσωπικότητα της περιοχής της οποίας οι κάτοικοι εδώ και 3.000 χρόνια διατηρούν τη γλώσσα και τα ήθη της.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει:

Παρασκευή 22 Μαΐου 2009
20:00 Κυπριακή, τούρκικη, γαλλική και ελληνική κουζίνα. Οι σεφ της Μεσογείου προσφέρουν μπουφέ με γεύματα δοκιμής Ζωντανή μουσική από μικρά συγκροτήματα στα σοκάκια και στα εστιατόρια του Λεωνιδίου. 20:30 Θέατρο σκιών στην πλατεία Μητρόπολης 22:00 Γεύματα στα εστιατόρια του Λεωνιδίου Οι σεφ της Μεσογείου μαγειρεύουν μαζί με τους Λενιδιώτες.

Σάββατο 23 Μαΐου 2009
19:00 Έκθεση τοπικών προϊόντων 21:00 Κυπριακή, τούρκικη, γαλλική και ελληνική κουζίνα Οι σεφ της Μεσογείου παραθέτουν γεύματα στον παραποτάμιο δρόμο 21:30 Συναυλία από συγκρότημα έντεχνης - λαϊκής μουσικής Μεγάλη κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς με πολλά δώρα.

Πηγή
Related Posts with Thumbnails