Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Γόβες απ’ τα χεράκια σου!

Η κρίση ανοίγει εφευρετικές προοπτικές στη γυναικεία δημιουργικότητα.



Oι περισσότεροι από εμάς έχουμε ένα θέμα με τα παπούτσια. Ψηλοτάκουνα, αθλητικά, μοκασίνια, μπαλαρίνες, μπότες, πέδιλα... Τώρα όμως, με την κρίση που υπάρχει, οι βιτρίνες θυμίζουν μουσεία, με τιμές που ξεπερνούν τα 500 ευρώ και μας αναγκάζουν πολλές φορές να αλλάζουμε δρόμο.

Αλήθεια, εσείς θα δίνατε 450 ευρώ για ένα ζευγάρι πλαστικά Mary-Janes (γόβες με μπαρέτα για να μην μπερδευόμαστε;) Puma σε συνεργασία με τον Sergio Rossi ή 1.290 ευρώ για καλοκαιρινά πέδιλα Givenchy; Δύσκολα. Γι' αυτό και μια έξυπνη λύση είναι να αξιοποιήσουμε ό,τι έχουμε ήδη μέσα στα κουτιά, ακόμη και κλασικές γόβες που δεν φορέθηκαν ποτέ, με υλικά που δεν αποκλείεται να έχουμε ήδη στο σπίτι.
Μάθε τέχνη κι άσ' τηνε. Καιρός να μάθουμε την τέχνη του decoupage. Φτιάξτε παλιά παπούτσια που στο τέλος θα μοιάζουν καλύτερα και από καινούργια. Και ό,τι μείνει στην άκρη, μπορείτε να το αξιοποιήσετε και στα ρούχα που μένουν αφόρετα στις ντουλάπες. Μεγάλες παραμάνες σε βαρετά μαύρα μικρά φορέματα, πρωτότυπες καρφίτσες σε κλασικές τσάντες, κορδέλες από οίκους μόδας σαν μανικετόκουμπα σε λευκά ή μαύρα πουκάμισα...

Είναι καλύτερο να σταματήσει κανείς να ξεπαραδιάζεται και να συμβιβάζεται με πράγματα που ενδεχομένως να μη φορεθούν και ποτέ, και το σημαντικότερο όλων να επενδύσει σε κάτι που γνωρίζει ότι δεν θα το έχει κανείς άλλος.
Πολύ απλά γιατί δεν έχει μπει στον κόπο να το φτιάξει... Μια γρήγορη λύση, λοιπόν, είναι να βρείτε ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνες γόβες που δεν είναι φθαρμένες, ούτε έχουν λιώσει τα τακούνια τους, απλώς ήταν εξαιρετικά συμβατικές ακόμη και την εποχή που αγοράστηκαν. Χρησιμοποιήστε γραμματόσημα και κόλλα, αφού καθαρίσετε πολύ καλά τη δερμάτινη επιφάνεια των παπουτσιών. Καλύτερα να έχετε και ένα πινέλο κοντά σας. Αν δεν σας αρέσει η ιδέα να φοράτε γραμματόσημα στα άκρα, μπορείτε να δοκιμάσετε να κόψετε λεπτά χαρτιά, σε διαφορετικές αποχρώσεις, ή ακόμη και χαρτί περιτυλίγματος, σελίδες εφημερίδας ή περιοδικών.

Αρκεστείτε σε ένα είδος κάθε φορά. Δημιουργήστε παπούτσια-γλυπτά και διακοσμήστε τα με κορδέλες ή κουμπιά.
Υπολογίστε ότι θα χρειαστείτε περίπου 80 γραμματόσημα (!) για ένα ζευγάρι γόβες. Καλύτερα όμως να μη θυσιάσετε την αγαπημένη σας συλλογή. Αν δεν επιθυμείτε να καλύψετε και τα τακούνια, μπορείτε να δοκιμάσετε τη διχρωμία. Αρκεί το αποτέλεσμα να μοιάζει καινούργιο και όχι ταλαιπωρημένο και παλιό. Και όσο κι αν μας αρέσει η διαδικασία κουτύρ, ειδικά όταν δεν κοστίζει, ακόμη και αν κάτι πάει στραβά, αν το χαρτί κολλήσει λάθος, μην αποθαρρύνεστε. Οσο πιο πολλά στρώματα, τόσο το καλύτερο στην τέχνη του ντεκουπάζ. Και να μην τα φορέσετε, πάλι δεν «τρέχει» τίποτα. Θα μπορείτε να υπερηφανεύεστε στους φίλους σας αργότερα ότι μπορεί το αριστερό να διαφέρει από το δεξί παπούτσι, αλλά και δεν σας κόστισε τίποτα και, επιπλέον, σας βοήθησε να περάσετε δημιουργικά τουλάχιστον μία ώρα, και ποιος ξέρει; Μπορεί να δεχτείτε και την πρώτη σας παραγγελία.

«Για να είναι κανείς στη μόδα, πρέπει να είναι ντεμοντέ» - Κοκό Σανέλ

Σάντυ Τσαντάκη


Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Related Posts with Thumbnails