Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

Άσκηση «ΔΗΜΗΤΡΑ 2009»

Τη διεξαγωγή της Τακτικής Ασκησης μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ), με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΑ 2009» από την Πέμπτη 11 μέχρι την Κυριακή 14 Ιουνίου 2009, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Αμυνας.

Η Ασκηση, αναφέρει η ανακοίνωση, η οποία θα διευθύνεται από το ΓΕΕΦ και αφορά στην υλοποίηση του συστήματος Διοικητικής Μέριμνας (ΔΜ) της Εθνικής Φρουράς θα διεξαχθεί, σε δυο φάσεις με τη συμμετοχή των εμπλεκομένων Μονάδων στο σύστημα ΔΜ.
Κατά τη διάρκεια της Άσκησης, με σκοπό την εκπαίδευση, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση στις Μονάδες των Εφέδρων και Εθνοφυλάκων που εμπλέκονται με θέματα ΔΜ, καθώς και επίταξη οχημάτων.

Ο Υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Πέτρο Τσαλικίδη, στο πλαίσιο της παρουσίασης Εφέδρων, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη, στο Στρατόπεδο «Ανθυπολοχαγού Σώτου Χατζηπροκοπίου», στο Τσέρι, την Παρασκευή, 12 Ιουνίου στις 08.15 το πρωί.
Επίσης, Υπουργός ΄Αμυνας και Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς θα επιθεωρήσουν περιοχές ΔΜ μεγάλων Μονάδων και θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικές ασκήσεις λειτουργίας του συστήματος ΔΜ.

Τέλος, το Υπουργείο Αμυνας επισημαίνει ότι κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της άσκησης, απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος, καθώς και η πρόσβαση κάθε αναρμόδιου και μη εξουσιοδοτημένου προσώπου στους χώρους διεξαγωγής της, για λόγους που άπτονται θεμάτων ασφαλείας.

Πηγη
Related Posts with Thumbnails