Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Θανάτωσαν 36.000 σκύλους

Μια κινεζική πόλη σκότωσε 36.000 αδέσποτους σκύλους και σκύλους συντροφιάς με στόχο να καταπολεμήσει τη λύσσα, έγινε σήμερα γνωστό από κρατικά μέσα ενημέρωσης, καθώς η Κίνα εξετάζει ένα νομοσχέδιο για την αναγνώριση των δικαιωμάτων των ζώων, το οποίο θα καταστήσει παράνομες τέτοιες σφαγές.



Η λύσσα έχει προκαλέσει το θάνατο 12 ανθρώπων στη Χανζόνγκ, στη βόρεια επαρχία Σαανσί, όπου περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι δαγκώθηκαν ή γρατζουνίστηκαν από τα τέλη Μαΐου, αναφέρει η εφημερίδα China Daily.
"Τα δεδομένα έδειξαν ότι ο κίνδυνος που προκαλείται από τους σκύλους που είναι φορείς του ιού της λύσσας έχει αυξηθεί και επείγει να ληφθούν μέτρα για την πρόληψη και τον έλεγχο επιδημίας", φέρεται ότι δήλωσε ο αντιδήμαρχος της πόλης Χινγκ Τιανχού.

Διεθνείς οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων έχουν επικρίνει την Κίνα για ωμότητα, επισημαίνοντας ότι εκατομμύρια ζώα που εκτρέφονται για το δέρμα ή τη γούνα τους, ανάμεσα στα οποία γάτες και σκύλοι, υφίστανται κακομεταχειρίσεις και θανατώνονται με απάνθρωπο τρόπο. Το να έχει κανείς σκύλο ως ζώο συντροφιάς είχε απαγορευτεί επί Μάο Τσετούνγκ ως αστική ασχολία και νομιμοποιήθηκε μόλις πριν από μερικά χρόνια με την αύξηση του βιοτικού επιπέδου. Ο πρώτος κινεζικός νόμος για την "ευζωία των ζώων" βρίσκεται ακόμη στο στάδιο του νομοσχεδίου. "Μόλις περάσει το νομοσχέδιο, η κακομεταχείριση των ζώων, όπως οι θανατώσεις των σκύλων στο Χανζόνγκ, αναμένεται να σταματήσει", δήλωσε ο Τσανγκ Τζιουέν, καθηγητής που είναι επικεφαλής της ομάδας που συντάσσει το εν λόγω νομοσχέδιο.

Πηγή: nooz.gr
Related Posts with Thumbnails