Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2009

Απέλαση 55 Πακιστανών υπηκόων

Εκδόθηκαν ταξιδιωτικά έγγραφα για την επαναπροώθηση 55 ατόμων.Σε συνέχεια της συνάντησης του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη με τον Πρέσβη του Πακιστάν στην Ελλάδα κ. Ιftikhar Hussain Kazmi, το προξενικό τμήμα της πρεσβείας του Πακιστάν στην Αθήνα ανταποκρίθηκε στα αιτήματα για έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων σε υπό απέλαση υπηκόους Πακιστάν.

Η τακτική επικοινωνία με τον Πρέσβη του Πακιστάν, προκειμένου να επιταχυνθεί η απαιτούμενη διαδικασία επαναπροώθησης Πακιστανών υπηκόων, πραγματοποιείται από τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Πρέσβη κ. Κωνσταντίνο Μπίτσιο.

Συγκεκριμένα, το Προξενείο εξέδωσε πενήντα πέντε ταξιδιωτικά έγγραφα, για ισάριθμους υπηκόους Πακιστάν, οι οποίοι συνοδευόμενοι από σαράντα Έλληνες αστυνομικούς αναχώρησαν τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης, για τη χώρα τους, με ειδική πτήση charter.

Σημειώνεται ότι οι εν λόγω απελάσεις χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Επιστροφών και ανάλογες δράσεις πρόκειται να συνεχιστούν όπως προβλέπεται και από την ισχύουσα νομοθεσία.

Πηγή: kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Related Posts with Thumbnails