Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Τυλίχθηκε στις φλόγες η Ριτσώνα



Απείλησε εργοστάσιο, στρατόπεδο και αγροικίες η πρώτη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε, το μεσημέρι του Σαββάτου, σε πευκοδάσος στη Ριτσώνα Ευβοίας και πήρε γρήγορα διαστάσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Το μέτωπο από τουλάχιστον ένα χιλιόμετρο που ήταν στις 14.00 ξεπέρασε τα 15 χιλιόμετρα μετά τις 18.00, ενώ οι φλόγες έφτασαν και στη βιομηχανική περιοχή. Η φωτιά έκαψε δάσος αλλά και αγροτικές καλλιέργειες, ενώ κινδύνεψαν και πυροσβέστες.

Στην περιοχή έσπευσαν εννέα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα για ρίψεις νερού, 25 οχήματα με 55 πυροσβέστες, αλλά και πεζοπόρο τμήμα είκοσι ατόμων.

Σύμφωνα με τη ΝΕΤ, δεν πρόκειται για αναζωπύρωση της πυρκαγιάς που σημειώθηκε στην περιοχή την περασμένη Πέμπτη. Κάτοικοι κατήγγειλαν στο Mega, ότι η φωτιά εκδηλώθηκε στο ίδιο σημείο όπου και την προηγούμενη φορά.

Η εθνική οδός Ριτσώνας-Θήβας έκλεισε.

Πριν πέσει το σκοτάδι, το πύρινο μέτωπο ήταν σε ύφεση, με δεκάδες μικροεστίες σε διάφορα σημεία της περιοχής.

Επίσης, πυρκαγιά ξέσπασε στις 2.30 το μεσημέρι σε δασική έκταση στην Τροιζήνα. Στη μάχη της κατάσβεσης συμμετείχε δύναμη της Πυροσβεστικής με 13 οχήματα, 30 άνδρες και τρεις ομάδες πεζοπόρου τμήματος. Επίσης, βοήθησαν δύο αεροσκάφη καναντέρ και τρία πετζετέλ.

Ακόμη, το απόγευμα, μετά τις 6, υπήρξαν άλλες δύο πυρκαγιές στα Λουτρά Θέρμης και τη Λητή Θεσσαλονίκης, οι οποίες έσβησαν από την Πυροσβεστική. Στην πρώτη περίπτωση κάηκαν περίπου 95 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης (πουρνάρια, αθέριστα σιτηρά και ξερά χόρτα). Στη Λητή κάηκε τμήμα των εγκαταστάσεων και των υλικών εργοστασίου ξυλείας. Για τα αίτια πρόκλησης των δύο πυρκαγιών διενεργείται προανάκριση.

Το πρωί, πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε δασική έκταση στη Δροσιά Αττικής αλλά και στους Αγιους Πάντες στο δήμο Ιτέας στη Φωκίδα, οι οποίες τέθηκαν υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με το Mega, συνδικαλιστές αξιωματικοί της Πυροσβεστικής κατήγγειλαν ότι πέρυσι τέτοια εποχή είχαμε 12 πυροσβεστικά ελικόπτερα και φέτος μόνο δύο. Σύμφωνα με τις αρχές, το πρόβλημα είναι οικονομικό λόγω χρέους και γραφειοκρατικό, ενώ ευελπιστούν ότι θα έχει λυθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Πηγή: nooz.gr
Related Posts with Thumbnails