Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Συμπλοκές για την κλειστή παιδική χαρά στον Άγιο Παντελεήμονα



Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης (9/6) μετά από πορεία διαμαρτυρίας κατοίκων και μελών αριστερών οργανώσεων στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Τα επεισόδια «μεταφέρθηκαν» και στην Πατησίων, όπου για αρκετή ώρα έντονη ήταν η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων. Από την αστυνομία προσήχθησαν τουλάχιστον πέντε άτομα.

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα από πορεία διαμαρτυρία κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα με αίτημα την πρόσβαση για όλα τα παιδιά στην παιδική χαρά της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα και με συνθήματα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, την παιδική χαρά έχουν κλειδώσει κάτοικοι της περιοχής με λουκέτα για να μην μπαίνουν μετανάστες.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες οι κάτοικοι κατάφεραν να σπάσουν το λουκέτο και να εισέλθουν στο χώρο της παιδικής χαράς.

Εκεί ήρθαν αντιμέτωποι τόσο με «αγανακτισμένους πολίτες» όσο και με άνδρες διμοιριών των ΜΑΤ.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Indymedia 80 -100 άτομα κυνηγήθηκαν από άνδρες των ΜΑΤ μέχρι την Πατησίων. Στην οδό Δεριγνύ ωστόσο συναντήθηκαν με άνδρες της ομάδας Δ και ακολούθησαν συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών. Στις συμπλοκές τραυματίστηκε ένας αστυνομικός. Στο σημείο αυτό έγιναν και πέντε συλλήψεις. Μέλη αντιεξουσιαστικών ομάδων κατευθύνθηκαν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο στην Πατησίων από όπου πετούσαν πέτρες στα ΜΑΤ. Για το λόγο αυτό έκλεισε η οδός Πατησίων αλλά λίγο αργότερα η ένταση εκτονώθηκε και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.

Ντίνα Μιχαλοπούλου

Πηγή: cosmo.gr
Related Posts with Thumbnails