Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Βούλγαροι παγίδευαν ΑΤΜ

Σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα είχε απλώσει εδώ κι έξι μήνες τα πλοκάμια του βουλγαρικό κύκλωμα, το οποίο παγίδευε ΑΤΜ τραπεζών και στη συνέχεια δημιουργούσε πιστωτικές κάρτες - κλώνους αφαιρώντας τεράστια χρηματικά ποσά.

Μετά από συνεργασία με τις βουλγαρικές αστυνομικές αρχές, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών μετέβησαν την περασμένη Πέμπτη στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής και συνέλαβαν τέσσερις πολίτες Βουλγαρίας, ηλικίας 21, 36, 42 και 43 ετών, οι οποίοι θεωρούνται ως οι «εγκέφαλοι» της σπείρας.


Οι συλληφθέντες είχαν ήδη τοποθετήσει μηχανισμούς παγίδευσης (skimmer), καρτοαναγνωστών, ψηφιακών μικροκαμερών κ.λπ. σε ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκεται στη Ν. Φώκαια Χαλκιδικής και στη συνέχεια αποπειράθηκαν να τοποθετήσουν δεύτερο μηχανισμό παγίδευσης σε ΑΤΜ της Εμπορικής Τράπεζας που βρίσκεται σε μαρίνα γνωστού ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην Κασσάνδρα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Αστυνομία, το κύκλωμα δρούσε αθόρυβα και είχε καταφέρει να «αδειάσει» πολλά ΑΤΜ σε ολόκληρη τη Β. Ελλάδα. Μάλιστα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν αποκλείεται να υπάρχουν κι άλλα μέλη της σπείρας τα οποία εξακολουθούν να δρουν στη χώρα μας.

Υπερσύγχρονο εργαστήριο

Οι δράστες τοποθετούσαν μία μικροκάμερα επάνω στο εκάστοτε ΑΤΜ και έναν ειδικό μηχανισμό στην υποδοχή της κάρτας με τον οποίο υπέκλεπταν τον αριθμό των πιστωτικών καρτών. Στη συνέχεια έστελναν τα στοιχεία στο υπερσύγχρονο εργαστήριό τους στη Βουλγαρία και από εκεί κατασκεύαζαν κάρτες - κλώνους τις οποίες χρησιμοποιούσαν για να αποσπούν τεράστια χρηματικά ποσά. Η Αστυνομία βρέθηκε στα ίχνη τους πριν από δύο μήνες, μετά από συνεχείς καταγγελίες πολιτών αλλά και τραπεζών και εισέβαλε στο εργαστήριό τους στο οποίο εντοπίστηκε, μεταξύ άλλων, ένα ολόκληρο ΑΤΜ το οποίο χρησίμευε για να... προπονούνται στις αναλήψεις.

Ακόμη, στην κατοχή τους βρέθηκαν περίπου 6.000 ευρώ, ωστόσο, όπως εκτιμάται, τα χρήματα που απέσπασαν είναι πολύ περισσότερα.
Τα χρήματα, οι μηχανισμοί παγίδευσης, οι καρταναγνώστες, οι ψηφιακές μικροκάμερες, οι μπαταρίες, οι θύρες USB και οι μνήμες κατασχέθηκαν. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής..

Πηγή: Ο Αγγελιοφόρος
Related Posts with Thumbnails