Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2009

ΚΚΕ: Διάβημα διαμαρτυρίας για τις απελάσεις Πακιστανών

Σε τηλεφωνικό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Εσωτερικών για τις απελάσεις μεταναστών-προσφύγων, με ειδική πτήση τσάρτερ προς το Πακιστάν προέβη ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ, επεσήμανε στον υπουργό ότι αυτή η πράξη είναι αντίθετη με τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και επίσης ότι αυτοί οι άνθρωποι κινδυνεύουν από το αυταρχικό, αμερικανόδουλο καθεστώς του Πακιστάν, που βρίσκεται στο επίκεντρο πολεμικών συγκρούσεων των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, με δυόμιση εκατομμύρια πρόσφυγες.

Από την πλευρά του ο Υπουργός κ. Παυλόπουλος διαβεβαίωσε ότι από τους απελαθέντες κανένας δεν είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο.
Κατά την άποψη του ΚΚΕ, αυτό το γεγονός δεν αποτελεί καμιά εγγύηση ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν κινδυνεύουν. Άλλωστε, προστίθεται στην ανακοίνωση, είναι δεδομένη η απροθυμία των ελληνικών κυβερνήσεων να χορηγούν πολιτικό άσυλο και είναι γνωστά τα χίλια μύρια εμπόδια που βάζουν για την χορήγησή του.

Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Related Posts with Thumbnails