Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Σε πύρινο κλοιό Αττική και Εύβοια

Κατοικημένες περιοχές απειλούν οι πυρκαγιές που μαίνονται στην νότια Εύβοια και την Αττική, όπου ωστόσο τα πύρινα μέτωπα βρίσκονται αυτή την ώρα σε ύφεση. Τρία πύρινα μέτωπα βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη σε Υμηττό, Νότια Εύβοια και Μαραθώνα, η φωτιά ξεκίνησε από σημείο κοντά στο Αρχαιολογικό Μουσείο, αλλά άλλαξε γρήγορα κατεύθυνση και κινήθηκε προς το βουνό..



Εν τω μεταξύ, κοντά σε κατοικημένη περιοχή βρίσκεται πλέον η φωτιά που μαίνεται περιμετρικά του χωριού Κατσαρώνι στη Νότια Εύβοια, μεταξύ Καρύστου και Μαρμαρίου.
Όσο για τη φωτιά στον Υμηττό, αν και η εικόνα της πυρκαγιάς είναι καλύτερη, καθώς έχει πέσει η ένταση των ανέμων, σε περιοχές που έχει γίνει κατάσβεση σημειώνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις, ενώ οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν τη φωτιά στην κορυφογραμμή.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 15:00 στην Άνω Γλυφάδα, στο τέρμα της οδού Κωνσταντίνου Αθανάτου και έφτασε μέχρι το νεκροταφείο Βούλας. Προς στιγμήν η φωτιά απείλησε σπίτια στους πρόποδες του Υμηττού, σε Γλυφάδα και Πανόραμα Άνω Βούλας. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καεί δύο ποιμνιοστάσια, ενώ ζημιές έχουν υποστεί αρκετές αυλές σπιτιών. Στην περιοχή επιχειρούν 10 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα, 35 πυροσβεστικά οχήματα με 143 πυροσβέστες, 8 πεζοπόρα τμήματα, 22 υδροφόρες και εθελοντικές ομάδες.

Φορείς της περιοχής έκαναν λόγο για εμπρησμό, ενώ κάτοικοι της Βούλας κατήγγειλαν ότι το Δασαρχείο Πεντέλης τους απαγόρευσε τις εργασίες διάνοιξης και συντήρησης των δασικών δρόμων, καθώς όπως υποστήριξε, δεν υπήρχαν μελέτες.
Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Γιάννης Σακελλάκος διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τη φωτιά στη Γλυφάδα και ήδη δύο εισαγγελείς μεταβαίνουν στην περιοχή για να διενεργήσουν αυτοψία.

Πηγή: kathimerini.gr
Related Posts with Thumbnails