Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Υπόκλιση από ΟΥΕΦΑ



Υπόκλιση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου στον... κυρίαρχο, όπως τον χαρακτηρίζει, εντός των συνόρων, Ολυμπιακό. Εκτενές αφιέρωμα με αφορμή τη σεζόν που ολοκληρώθηκε φιλοξενεί την Παρασκευή στην επίσημη ιστοσελίδα της η ΟΥΕΦΑ. Στο κείμενο, γίνεται αναφορά στην κατάκτηση του τίτλου από τον Ολυμπιακό, ο οποίος ήταν ο 37ος στην ιστορία του και 12ος τα 13 τελευταία χρόνια. Γράφει επίσης για την αποχώρηση του Ερνέστο Βαλβέρδε από την τεχνική ηγεσία, ενώ αναφέρεται στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν έχασε κανένα παιχνίδι με ΑΕΚ, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ. Παράλληλα επισημαίνει ότι οι Πειραιώτες στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος αναγκάστηκαν να παίξουν χωρίς τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς λόγω του προβλήματος υγείας. Η ΟΥΕΦΑ αναφέρεται και στον συναρπαστικό τελικό του Κυπέλλου που επίσης κατέληξε σε ερυθρόλευκα χέρια.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, επίσης θεωρεί κορυφαίο παίκτη του πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε τον Λουτσιάνο Γκαλέτι. Ο Αργεντίνος αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ μαζί με τον Μπλάνκο, αλλά σύμφωνα με την ΟΥΕΦΑ ήταν ο ποδοσφαιριστής που έκανε την διαφορά στην Σούπερ Λίγκα. Ως σημαντικότερο τέρμα του Αργεντίνου ψηφίζει το γκολ που σημείωσε στο 0-1 επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ενώ γράφει χαρακτηριστικά ότι είναι από τους αγαπημένους παίκτες των οπαδών του Ολυμπιακού.

Η ΟΥΕΦΑ δεν παρέλειψε να αναφερθεί ούτε στην αποχώρηση του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς για τον οποίο σημειώνει ότι σταμάτησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στα 36 του κάνοντας ρεκόρ κατάκτηση τίτλων, αφού πήρε δώδεκα πρωταθλήματα. Γράφει επίσης ότι ο Τζόλε αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό από το 1996 όταν και πήρε μεταγραφή από τον Πανηλειακό. Κλείνοντας το αφιέρωμα στην ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα χρησιμοποιεί μία δήλωση που είχε κάνει ο Ερνέστο Βαλβέρδε κατά την διάρκεια της σεζόν. Στο τέλος, έχει μία δήλωση του Ερνέστο Βαλβέρδε, που αναφέρει: "Μερικοί θεωρούν ότι οι τίτλοι που δεν τους περιμένεις είναι πιο σημαντικοί, αλλά για μένα είναι πιο ικανοποιητικό να παίρνεις αυτούς που αναμένεται να πάρεις, διότι έχεις να αποδείξεις γιατί είσαι το φαβορί και οι αντίπαλοι να θέλουν να σε ξεπεράσουν και να «κλέψουν» το... στέμμα σου».

Πηγή: Νooz.gr
Related Posts with Thumbnails