Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Π.Α.ΟΚ. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2

Με γκολ των Ντιόγκο (41΄) και Αβραάμ Παπαδόπουλου (90΄) ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ πέρασε νικηφόρα από την Τούμπα κερδίζοντας τον Π.Α.Ο.Κ. με 2-1, ανατρέποντας μάλιστα το εις βάρος του 1-0 που είχε διαμορφωθεί στο 10ο λεπτό με γκολ του Βιερίνια. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ παρουσιάστηκε, με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο, δυνατός, ψυχωμένος, ενώ κυκλοφόρησε καλύτερα τη μπάλα από τον αντίπαλό του. Ήταν σε γενικές γραμμές καλύτερος από τους γηπεδούχους και δίκαια έφτασε στη νίκη.

 Το ξεκίνημα του αγώνα βρήκε πιο δραστήριους τους γηπεδούχους, οι οποίοι κατάφεραν να αιφνιδιάσουν την ομάδα μας και να προηγηθούν στο 10ο λεπτό με την κεφαλιά του Βιερίνια, όμως ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μετά το σοκ του 1-0, άρχισε σιγά, σιγά αλλά σταθερά να βρίσκει τον εαυτό του και να παίρνει τα ηνία του αγώνα.



Η ομάδα μας άρχισε να κυκλοφορεί καλύτερα τη μπάλα από τους αντιπάλους του και όσο πέρναγε η ώρα έκανε όλο και πιο αισθητή την παρουσία του προς την εστία του Π.Α.Ο.Κ. , δημιουργώντας κινδύνους για τον Χαλκιά και τους αμυντικούς του, ενώ υπήρξαν και φάσεις στις οποίες οι παίκτες μας υποδείχθηκαν λανθασμένα σε θέση οφσάιντ.

Το γκολ της ισοφάρισης ήρθε τελικά στο 41ο λεπτό με την υπέροχη σέντρα του Τοροσίδη από δεξιά και την πολύ ωραία κεφαλιά του Ντιόγκο μέσα από την περιοχή του Π.Α.Ο.Κ. Μάλιστα η ομάδα μας στο τετράλεπτο που έμενε μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, δημιούργησε και προϋποθέσεις να πετύχει και άλλο γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έλεγχε τον ρυθμό του αγώνα, παρά την προσπάθεια που κατέβαλαν κατά διαστήματα οι γηπεδούχοι για να πιέσουν προκειμένου να χαλάσουν την ερυθρόλευκη ανάπτυξη, αλλά και για να μπορέσουν να φτάσουν στην περιοχή του Νικοπολίδη. Τελικά η νίκη ήρθε κυριολεκτικά στο 90ο λεπτό με την εκτέλεση φάουλ του Ντουντού από δεξιά, την κεφαλιά-πάσα του Τοροσίδη και την εκτέλεση από κοντά του Αβραάμ Παπαδόπουλου.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


3΄: Ο Σορλέν, από τα αριστερά, κατεβαίνει έως την περιοχή του Ολυμπιακού και σεντράρει στον Βιεϊρίνια, ο οποίος πιάνει σουτ στην κίνηση για να στείλει τη μπάλα άουτ.

10΄ 1-0: Εκτέλεση κόρνερ του Σορλέν, από τα αριστερά, και ο Βιερίνια που «βγαίνει» στο πρώτο δοκάρι, με γυριστή προς τα πίσω κεφαλιά στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Ολυμπιακού, ανοίγοντας το σκορ.

41΄ 1-1: Ο Τοροσίδης παίρνει τη μπάλα από δεξιά και γυρίζει προς την περιοχή του Π.Α.Ο.Κ. όπου ο Ντιόγκο με ωραία κεφαλιά πετυχαίνει το γκολ, ισοφαρίζοντας το σκορ.

59΄: Ο Τοροσίδης σεντράρει από δεξιά, όμως την κεφαλιά του Ντιόγκο μπλόκαρε ο Χαλκιάς.

75΄: Ο Φωτάκης σουτάρει από μακριά για να στείλει τη μπάλα άουτ.

76΄ ΔΟΚΑΡΙ: Ο Σορλέν με βαθιά μπαλιά βρίσκει τον Φιλομένο ο οποίος «τσιμπάει» τη μπάλα και σουτάρει αμέσως για να στείλει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Νικοπολίδη.

80΄: Ο Ζεβλάκοφ εκτελεί πλάγιο και βρίσκει τον Μήτρογλου μέσα στην περιοχή του Π.Α.Ο.Κ. Ο τελευταίος καλύπτει τη μπάλα με το σώμα του και την κατάλληλη στιγμή γυρίζει ξεφεύγοντας από το μαρκάρισμα του Σαβίνει και πιάνει σουτ για να αποκρούσει ο Χαλκιάς και να απομακρύνουν οι αμυντικοί στη συνέχεια.

90΄ 1-2: Ο Ντουντού εκτελεί φάουλ προς την περιοχή του Π.Α.Ο.Κ. και πιο συγκεκριμένα προς την αριστερή πλευρά της μικρής περιοχής, όπου ο Τοροσίδης με κεφαλιά-πάσα δίνει τη μπάλα στον Α. Παπαδόπουλο που με νέα κεφαλιά τη στέλνει στα δίχτυα των γηπεδούχων από κοντά, γράφοντας το τελικό αποτέλεσμα και χαρίζοντας τη σπουδαία νίκη στην ομάδα μας.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΣΚΟΡΕΡ: 10΄ Βιεϊρίνια - 41΄ Ντιόγκο, 90΄ Α. Παπαδόπουλος
ΔΟΚΑΡΙ: 76΄ Φιλομένο
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τάσος Κάκκος (Κέρκυρας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 29΄ Φωτάκης, 46΄ Φιλομένο - 60΄ Λεονάρντο

ΠΑΟΚ:
Χαλκιάς, Αραμπατζής, Πάμπλο Γκαρσία (83΄ Ίβιτς), Τσιρίλο, Σαβίνι, Λίνο, Φωτάκης, Κουτσιανικούλης, Βιεϊρίνια (88΄ Κονσεϊσάο), Σορλέν, Μουσλίμοβιτς (46΄ Φιλομένο).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Ραούλ Μπράβο, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοφ, Ντουντού, Λεντέσμα, Στολτίδης (77΄ Μήτρογλου), Λεονάρντο (86΄ Όσκαρ), Τοροσίδης, Ντιόγκο (88΄ Γκαλίτσιος).

Πηγή
Related Posts with Thumbnails