Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Το προκλητικό τρέιλερ της Κάρτσωνα σε μοναστήρι ξεσηκώνει τους πιστούς.


Θύελλα αντιδράσεων έχουν ξεσηκώσει στους πιστούς της Μονής Πεντέλης και όχι μόνο, τα γυρίσματα που πραγματοποιήθηκαν στον ιερό ναό για το νέο τρέιλερ της εκπομπής "Life Style" του Alter, αλλά και η συμμετοχή του Αρχιμανδρίτη Τιμόθεου Κιλίφη σε αυτό.

«Η μονή δεν είναι θέατρο…», δηλώνει στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα stifora.gr πιστός της περιοχής. «Ούτε ο ρόλος του Αρχιμανδρίτη είναι να κάνει τον ηθοποιό…».

«Γι’αυτό μας έκαψε ο Θεός. Γι’ αυτά που βλέπει…» μονολογεί κυρία, που μέχρι χθες είχε ως πνευματικό της τον Αρχιμανδρίτη…

«Πώς να πάω να με εξομολογήσει ξανά, τη στιγμή που ο ίδιος κοροϊδεύει την εξομολόγηση στην προαναγγελία της συγκεκριμένης εκπομπής; Ντροπή…» υποστηρίζει άλλη.





«Αυτή τη φορά ο Τιμόθεος το παραξήλωσε. Ξέρουμε ότι του αρέσει η δημοσιότητα, αλλά όχι κι έτσι…» αναφέρει συχνός επισκέπτης της μονής.

«Η εκκλησία είναι ένα θέατρο σκιών και ο Τιμόθεος Καραγκίοζης…» φωνάζει έξαλλος περίοικος, που μέχρι τώρα, όπως λέει χαρακτηριστικά, του είχε "συγχωρήσει" όλες τις τρέλες του, αλλά όχι και αυτή.

Και δεν είναι οι μόνες αντιδράσεις του κόσμου που έχουμε καταγράψει.

Οι πιστοί θεωρούν άκρως προκλητική τη στάση του δημοφιλή ιερέα, αλλά και το κόνσεπτ του τηλεοπτικού σταθμού, ο οποίος για να πρωτοτυπήσει δε σεβάστηκε ούτε ιερό, ούτε όσιο.

«Και καλά το Alter να μην υπολογίζει τίποτε μπροστά στη δίψα για τηλεθέαση, ο Αρχιμανδρίτης δε σκέφτηκε ότι προσβάλει το σχήμα; Είναι δυνατό να επιτρέψει να πραγματοποιηθεί το γύρισμα στο εσωτερικό του ναού, με φόντο τον εσταυρωμένο κι εκείνος να συμμετέχει, με σταυρό και πετραχήλι;» μας δήλωσε εξαγριωμένος πιστός που χρόνια τώρα επισκέπτεται το μοναστήρι με την οικογένειά του.

Οι εικόνες που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό "ΟΚ" μιλούν από μόνες τους και κάθε σχόλιο περισσεύει.





Για την ιστορία, ωστόσο, το… αμαρτωλό τρέιλερ του "Life Style", το οποίο είναι γυρισμένο σε δύο μέρη, παρουσιάζει αρχικά την παρουσιάστρια Νίκη Κάρτσωνα να επισκέπτεται τη Μονή Πεντέλης και να αναζητά «τον Παπαδάκη» για να εξομολογηθεί. Στο σημείο εκείνο εμφανίζεται ο Πατέρας Τιμόθεος, ο οποίος την ενημερώνει πως ο Παπαδάκης έχει πάει στο Mega.

Στο δεύτερη εκδοχή, η Κάρτσωνα βρίσκεται μέσα στο ναό γονατιστή και εξομολογείται, ζητώντας συγχώρεση για την απόφασή της να αποχωρήσει από την εκπομπή, αλλά και μια δεύτερη ευκαιρία επιστροφής, από τον Οκτώβριο.

Και μη χειρότερα!

Με θάρρος
Related Posts with Thumbnails