Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Ελληνική Εβδομάδα Μόδας



Την Ελληνική Εβδομάδα Μόδας FASHION WEEK ATHENS με συλλογές για το ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2010, διοργανώνουν από τις 22 έως τις 25 Οκτωβρίου, στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι η «Τεχνόπολις» σε συνεργασία με το ΕΛΚΕΔΕ (Κέντρο Τεχνολογίας και Σχεδιασμού) - Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και την εταιρεία παραγωγής της Ελληνικής Εβδομάδας Μόδας Q-PRODUCTIONS.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και των κλαδικών οργανώσεων: ΣΕΠΕΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής - Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος), ΣΚΕΕ (Σύνδεσμος Κατασκευαστών Ετοίμων Ενδυμάτων) και ΕΛΣΕΒΒΥΕ (Σύνδεσμος Υποδηματοποιών).

Στις επιδείξεις μόδας συμμετέχουν οι ASLANIS, MAKIS TSELIOS, KATHY HEYNDELS, NIKOS-TAKIS, VICTORIA KYRIAKIDES, ANGELOS BRATIS, KATERINA ALEXANDRAKI, DIMITRI ZAFIRIOU, LΙTO BARRE, DELIGHT, DIMITRIS PETROU, SAMANTHA SOTOS, VASSILIA, GIANNETOS, UGO ZALDI και JULIA BERGOVICH.

Την Κυριακή σε ένα ομαδικό show, με τον τίτλο "ΝΕXT GENERATION", 23 νέοι έλληνες σχεδιαστές θα παρουσιάσουν την πρώτη τους δουλειά στο χώρο της μόδας διεκδικώντας δύο σημαντικά ισότιμα βραβεία:

α) την συμμετοχή στον παγκόσμιο διαγωνισμό της ΙΑF (Διεθνής Ομοσπονδία Ένδυσης) το Νοέμβριο στην Ινδία, και

β) την εκπαιδευτική επίσκεψη, μίας εβδομάδας, στα σχεδιαστήρια του ZARA στην Ισπανία, προσφορά του MTV.



Oι συμμετέχοντες με αλφαβητική σειρά είναι: ΑΛΙΦΡΑΓΚΗΣ ΛΟΥΚΑΣ, ΑΝΤΑΜΙΑΝ ΑΡΟΥΣΙΑΚ, ΔΑΝΙΗΛ ΙΩΑΝΝΑ, ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΑΡΓΥΡΩ, ΖΕΡΒΑ ΜΑΝΤΩ, ΚΑΒΑΘΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΚΑΝΔΥΛΗ ΚΟΡΙΝΑ, ΚΕΚΕΛΗ ΘΕΟΔΟΣΙΑ, ΚΟΜΑΤΑ ΕΛΕΝΗ, ΚΟΜΜΑΤΑ ΒΑΣΙΑ, ΚΥΡΓΙΟΒΑΝΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΜΑΝΤΑ ΚΑΡΟΛΙΝΑ, ΜΑΡΚΟΒΙΤΣ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΔΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑ, ΜΕΓΡΕΜΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΒΑΝΙΑ, ΜΗΤΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΝΤΟΥΣΑΚΗ ΜΑΡΙΝΑ & ΜΟΥΛΚΙΩΤΗ ΚΕΛΛΥ, ΠΑΣΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΠΑΤΕΛΗ ΜΑΡΙΑ, ΡΑΔΙΤΣΑ ΣΟΦΙΑ-ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΡΑΠΤΗ ΜΑΡΙΑΝΑ, ΤΣΙΛΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΕΛΛΑ, ΦΛΥΤΖΑΝΗ ΣΤΕΛΛΑ.

Η Κριτική Επιτροπή αποτελείται από τους σχεδιαστές μόδας Δημήτρη Ντάσιο, Γιάννη Ράπτη και Δημήτρη Μαστρόκαλο, τον πρόεδρο της IAF Βασίλη Μασέλο, τον συντάκτη μόδας Εllis Kiss και τον Διευθυντή Δημιουργικού Tasso Sofroniou.

Κατά τη διάρκεια του Fashion Week Athens στο χώρο της «Τεχνόπολις», θα παρουσιαστεί η έκθεση «Eπώνυμα».

Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα προετοιμάζεται για τη μεγάλη έκθεση «Ενδύεσθαι. Για ένα Μουσείο Πολιτισμού του Ενδύματος», το Μάρτιο του 2010 στο Μουσείο Μπενάκη, στο Κτήριο της οδού Πειραιώς. Ως προοίμιο της "Ενδύεσθαι" με την έκθεση «Επώνυμα» τιμά τους δωρητές του, γνωστές, ξεχωριστές κυρίες, αλλά και ορισμένους σχεδιαστές και μόδιστρους που σχεδίασαν τα ρούχα της έκθεσης.

 To «closing event» του Fashiοn Week Athens θα είναι μία εικαστική μουσική performance του Αμερικάνου εικαστικού BILLY THE ARTIST.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα λειτουργεί στον χώρο της «Τεχνόπολις» NIGHT BOUTIQUE, όπου θα μπορεί το κοινό να αγοράσει ρούχα και αξεσουάρ σχεδιαστών σε πολύ χαμηλές τιμές.

Πηγή: ΑΠΕ

Με θάρρος



  
Related Posts with Thumbnails