Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Kαραμανλής: Ανέλαβε την ευθύνη της συντριβής δρομολογώντας τη διαδοχή...

Tην θαρραλέα στάση του κ. Κώστα Καραμανλή εξήραν τα κορυφαία στελέχη της Ν.Δ.



Την αποχώρησή του από την ηγεσία της Ν.Δ. ανακοίνωσε χθες ο Κώστας Καραμανλής, αναλαμβάνοντας την πλήρη ευθύνη της βαριάς ήττας στις χθεσινές εκλογές και προαναγγέλλοντας έκτακτο συνέδριο για την ανάδειξη νέας ηγεσίας.

Κ. Καραμανλής: Αναλαμβάνω την ευθύνη του αποτελέσματος

«Ο μόνος τίμιος και υπεύθυνος δρόμος για μένα είναι να αναλάβω την ευθύνη του αποτελέσματος. Δρομολογώ τις διαδικασίες για την ανάδειξη νέου προέδρου της Ν.Δ. σε έκτακτο συνέδριο που θα γίνει σε ένα μήνα. Είναι αυτονόητο ότι δεν θα θέσω υποψηφιότητα», ανακοίνωσε ο κ. Καραμανλής, ξεκαθαρίζοντας πλήρως τις προθέσεις του. Διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι θα στηρίξει τις αποφάσεις του συνεδρίου, καθώς και το νέο αρχηγό και δήλωσε ότι θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή των αγώνων για το εθνικό συμφέρον.

Ο κ. Καραμανλής συνεχάρη το Γιώργο Παπανδρέου λέγοντας: «Θέλω να συγχαρώ τον Γιώργο Παπανδρέου για τη νίκη του. Ολοι οι Ελληνες ευχόμαστε να πετύχει στη μεγάλη πρόκληση της αντιμετώπισης της οικονομικών συγκυριών», σημείωσε. Οσο για το εκλογικό αποτέλεσμα, παραδέχτηκε ότι ο ελληνικός λαός δεν ενέκρινε μεν το σχέδιο που κατέθεσε ο ίδιος, αλλά δήλωσε εμφατικά ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για την αντιμετώπιση των χρόνιων αδυναμιών της οικονομίας.

Τη στάση του κ. Κώστα Καραμανλή εξήραν τα κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. που αναμένεται να διεκδικήσουν την ηγεσία, τα οποία όμως απέφυγαν να ξεκαθαρίσουν από χθες τις προθέσεις τους. Η κα Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτήρισε «πολύ μεγάλο ηγέτη» και «γενναία» την κίνηση Καραμανλή, ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος ανέφερε ότι όλοι στη Ν.Δ. είναι υπερήφανοι για τον ηγέτη τους, ενώ ο κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για «συγκινητική χειρονομία». Δηλώσεις έκανε και ο κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο «μεγαλείο» του κ. Καραμανλή.

Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Με θάρρος
Related Posts with Thumbnails