Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2009

Σαρκοζί: Δεν υπάρχει χώρος για την μπούργκα

 Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε στο ζήτημα κάνοντας λόγο για «υποδούλωση της γυναίκας».Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί επανέλαβε σήμερα ότι η Γαλλία είναι μια χώρα «όπου δεν υπάρχει χώρος για την μπούργκα, όπου δεν υπάρχει χώρος για την υποδούλωση της γυναίκας», σε ομιλία του για την «εθνική ταυτότητα».

«Η Γαλλία, είπε, δεν έχει καμία θέση για την μπούργκα, δεν έχει καμία θέση για την υποδούλωση της γυναίκας, χωρίς κανένα πρόσχημα, σε καμία περίπτωση και υπό καμία περίσταση», δήλωσε ο κ. Σαρκοζί.

Η Γαλλία σημειώνεται ότι είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που απαγόρευσε δια νόμου το 2004 να φορούν τα κορίτσια την ισλαμική μαντίλα στα σχολεία.«Η Γαλλία είναι μια χώρα που δεν έχει χώρο για πνευματική σύγχυση, είναι μια χώρα της ανοχής και του σεβασμού, αλλά ζητά και αυτή με τη σειρά της να την σέβονται», ανέφερε ο κ. Σαρκοζί.
«Δεν μπορεί να επιθυμεί κάποιος να επωφελείται δικαιωμάτων χωρίς να νοιώθει υποχρεωμένος από καθήκον», συνέχισε ο Γάλλος πρόεδρος.

Και αναλύοντας αυτό που είπε ανέφερε συγκεκριμένα ότι «δεν μπορεί να επιθυμεί ο καθένας να επωφελείται από την κοινωνική ασφάλεια χωρίς ποτέ να αναρωτηθεί τι πρέπει να κάνει για την πατρίδα του» ή «να θέλει κάποιος να επωφεληθεί από το επίδομα ανεργίας χωρίς να αισθάνεται ηθικά υποχρεωμένος να κάνει το πάν για να βρει δουλειά».

Πάντως παρά τις δηλώσεις του, ο κ. Σαρκοζί κατηγορείται από την αριστερά ότι ξαναφέρνει το θέμα αυτό στην επικαιρότητα, που το είχε πρωτοαναφέρει στη διάρκεια της προεδρικής προεκλογικής του εκστρατείας το 2007, με στόχο να προσελκύσει τους εκλογείς που πρόσκεινται στην άκρα δεξιά ενόψει των περιφερειακών εκλογών του Μάρτη του 2010.

Πηγή: kathimerini.gr

Με θάρρος
Related Posts with Thumbnails