Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Ξήλωσαν όλη την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία!

ΠΟΙΟΣ  ΛΟΓΟΣ ΑΡΑΓΕ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠO ΤΟ ΠΟΓΚΡΟΜ;

Και αποστράτευσαν τον επικεφαλής της, παρά τις μεγάλες επιτυχίες που είχε. Τελικά δεν πέρασε του Πάγκαλου, που ήθελε άλλον αρχηγό της Αστυνομίας, η οποία επί 15 μέρες ήταν ακέφαλη.





Σαν... ταύρος σε υαλοπωλείο έχει επιπέσει στα... πάντα όλα του υπουργείου του ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης.
Και μάλιστα, προκειμένου να περάσει τις επιλογές του, δεν δίστασε να έρθει σε αντιπαράθεση και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλο.

Σε κάθε περίπτωση, ορισμένες απ' τις επιλογές του νέου υπουργού προξενούν σοβαρά ερωτήματα, ενώ άλλες χαρακτηρίζονται ριψοκίνδυνες, που θα κριθούν εκ του αποτελέσματος, πολύ περισσότερο που όλες φέρουν τη «σφραγίδα Χρυσοχοΐδη»... Ή σχεδόν όλες, αφού έγκυρες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ναι μεν του πέρασε του υπουργού και τοποθέτησε στην κορυφή της ΕΛΑΣ τα πρόσωπα που εκείνος είχε επιλέξει, παρά την αντίθετη άποψη της Ιπποκράτους και του Πάγκαλου, συμβιβάστηκε ωστόσο στην τοποθέτηση του νέου αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος. Εκεί αποδέχτηκε τελικά να τοποθετήσει τον «πράσινο», έως πρόσφατα υπαρχηγό, Στ. Στεφανίδη, που δεν ήταν επιλογή του.

Σημειώνεται, μάλιστα, ότι ο νέος αρχηγός είχε εισπράξει σοβαρή κριτική για τους χειρισμούς του στη μεγάλη πυρκαγιά που κατέστρεψε τον Αύγουστο την Ανατολική Αττική. Κατηγορήθηκε, συγκεκριμένα, ότι ήταν αυτός που καθησύχασε την ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης το Σάββατο το πρωί (δεύτερη μέρα της πυρκαγιάς) ότι η φωτιά είχε περιοριστεί σε μια χαράδρα, ήταν ελεγχόμενη και ως εκ τούτου αρκούσαν ρίψεις από δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, με αποτέλεσμα η φωτιά να ξαναφουντώσει, να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα. Μάλιστα στο αρχικό πόρισμα του Λ. Ρακιντζή (επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης) προσωποποιούνταν οι ευθύνες για την πυρκαγιά και στο πρόσωπο του κ. Στεφανίδη, αλλά περιέργως στο τελικό πόρισμα απαλείφθηκαν οι αναφορές σε πρόσωπα...

«Κατεδάφισε» την Αντιτρομοκρατική!

Ενδεικτικό της νοοτροπίας του Μιχ. Χρυσοχοΐδη είναι και το γεγονός ότι εν μια νυκτί -κυριολεκτικά!- ξήλωσε όλη την ηγεσία της Αντιτρομοκρατικής. Ξεκινώντας απ' τον διοικητή και τον υποδιοικητή και φτάνοντας μέχρι τους τμηματάρχες, συνολικά 12 στελέχη! Μάλιστα τον έως πρόσφατα επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής, τον κ. Χωριανόπουλο, τον έστειλε σπίτι του.




Ήταν δε τόση η βιασύνη του υπουργού να «τελειώνει» με όλο το στελεχικό δυναμικό της Αντιτρομοκρατικής, ώστε αμέσως μετά τις κρίσεις στην ΕΛΑΣ ασχολήθηκε με το θέμα αυτό μέχρι τις 3.30 το πρωί, δηλαδή δεν ήθελε να περιμένει ούτε καν για την επομένη! Κι αυτή η λογική έχει έντονα επικριθεί, αφού η «κατεδάφιση» μιας υπηρεσίας ευαίσθητης, μάλλον κρίσιμης, δείχνει διάθεση πλήρους ελέγχου - δεν εξηγείται διαφορετικά!

Δεν νοείται διαλυμένη (μόνο σε μια τέτοια περίπτωση προχωράς σε ξήλωμα των πάντων) μια υπηρεσία η οποία μπορεί μεν να μην... πέταγε, αλλά την τελευταία ιδιαίτερα περίοδο είχε επιτυχίες (σύλληψη μελών «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», συλλογή στοιχείων βάσει των
οποίων επικηρύχθηκαν οι «ληστές με τα μαύρα», συμμετοχή στην αποκάλυψη της συμμορίας Βλαστού και όσων σχεδίαζαν μέσα απ' τις φυλακές). Και όλα αυτά σε μια περίοδο όπου ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης έχει κηρύξει αμείλικτο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας...

Σχετικά με την ΕΛΑΣ τώρα, όπως προαναφέραμε, εκεί ο υπουργός έκανε τελικά ό,τι ήθελε. Μάλιστα, και προκειμένου να καμφθούν οι αντιρρήσεις του Θ. Πάγκαλου και όλων των υπόλοιπων στελεχών της κυβέρνησης αλλά και της Ιπποκράτους που ήθελαν για νέο αρχηγό τον κ. Γκαλογιάννη (όπως αποκλειστικά αποκάλυψε «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» απ' την περασμένη Κυριακή), πήγε πολύ πίσω η σύγκληση του ΚΥΣΕΑ, με αποτέλεσμα για δύο βδομάδες η ΕΛΑΣ να είναι ακέφαλη.

Τελικά όχι μόνο προώθησε τον εκλεκτό του, τον κ. Λ. Οικονόμου, στη θέση του νέου αρχηγού της ΕΛΑΣ, τους εκλεκτούς του επίσης σε άλλες νευραλγικές θέσεις, αλλά τον κ. Γκαλογιάννη τον αποστράτευσε κιόλας! Βέβαια, η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως η νέα ηγεσία της ΕΛΑΣ θα κριθεί, και μάλιστα αυστηρά, εν όψει των τακτικών κρίσεων του προσεχούς Μάρτη...

Πηγή: Το παρόν

Με θάρρος
Related Posts with Thumbnails