Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Αμετανόητος ο Ιλχάν

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ

Το μάθημα που του έδωσε η μειονότητα στις εκλογές, δεν το πήρε και συνεχίζει…

«Αν τον πείραξε που ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη είπε, ότι θεωρούμε την μειονότητα αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, αυτό δεν μας επηρεάζει».

Ο τοπικός εσωκομματικός πόλεμος στη Νέα Δημοκρατία καλά κρατεί και έτσι μετά την παραίτηση του πρώην βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ και 7 ακόμα στελεχών του κόμματος, έρχεται η απάντηση του προέδρου της ΝΟΔΕ Κώστα Ναλμπάντη. «Αψυχολόγητη και βιαστική», χαρακτήρισε την απόφαση του πολιτευτή και των υπολοίπων ο κ. Ναλμπάντης, που προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί τους, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης σχολίασε τις κατηγορίες που εκτοξεύτηκαν εναντίον του Αντώνη Σαμαρά και δήλωσε με στόμφο, ότι «αν τον πείραξε τον κ. Ιλχάν που ο κ. Σαμαράς στην ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη είπε, ότι θεωρούμε την μειονότητα αναπόσπαστο μέρος της Ελληνικής κοινωνίας, αυτό δεν μας επηρεάζει». Απολαύστε μέρος της συνέντευξης που μεταδόθηκε από το ράδιο Χρόνος 87,5fm.




Κύριε Ναλμπάντη, έκανε την κίνηση του ο Αχμέτ Ιλχάν, το είχε πει άλλωστε από πριν ότι «εγώ θα φύγω από το κόμμα της Ν.Δ. σε περίπτωση που πρόεδρος θα είναι ο Αντώνης Σαμαράς». Το υλοποίησε, όχι όμως μόνος του όπως το είχε εξαγγείλει, αλλά προσπάθησε να δώσει σε αυτή την κίνηση πολιτική χροιά και πήρε μαζί του συνεργάτες, φίλους, στελέχη της Ν.Δ. και η κίνηση βέβαια έχει τον χαρακτήρα μιας προσωπικής διαγραφής από το κόμμα, περίπου 7-8 ατόμων. Το σχόλιο σας.

  • Είναι ένα θέμα για το οποίο γνωρίζαμε ποια κατάληξη θα έχει, αλλά δεν συμφωνώ και το έχω πει και άλλη φορά με την τακτική του κ. Ιλχάν. Δεν είναι τιμή για έναν βουλευτή της Ν.Δ. όταν δεν εκλέγεται κάποιος της αρεσκείας του να θέλει να διαγραφεί από το κόμμα. Τέλος πάντων απόφαση του είναι, όλοι κρινόμαστε από τις αποφάσεις μας. Ο κ. Ιλχάν είχε προλάβει και κρίθηκε στις εκλογές του Οκτωβρίου. Η μειονότητα δεν έκρινε σωστή τη συμπεριφορά του γενικά, γι’ αυτό και του έδωσε ένα μάθημα. Δεν το πήρε φαίνεται καλά το μάθημα και συνέχισε. Δεν ξέρω για ποιο λόγο όμως δύο πρόεδροι τοπικών θέλησαν και αυτοί να ακολουθήσουν την ίδια τακτική.
Εσείς ήρθατε σε επαφή μαζί τους;

  • Εγώ από το Σάββατο τους παίρνω τηλέφωνο και δεν απαντούν… Θέλω σε κάποια πράγματα να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω αν ντρέπονται να σηκώσουν το τηλέφωνο και να μου μιλήσουν. Μίλησα όμως και με άλλα στελέχη στο τηλέφωνο, που δεν συμφωνούν με αυτή την κίνηση. Αυτά είναι μεμονωμένα γεγονότα, είδαμε και τον νομάρχη Χανίων να κάνει το ίδιο πράγμα. Εγώ σε τέτοιες λογικές και τακτικές δεν θα έμπαινα ποτέ για οποιονδήποτε, ειδικά όταν κάποιος εκλέγεται δημοκρατικά αρχηγός του κόμματος, πρέπει να το σεβόμαστε. Και για μένα κάποιες επιλογές στο παρελθόν δεν ήταν αρεστές, αλλά δεν πρέπει ο καθένας μας να λειτουργεί με αυτό τον τρόπο. Τότε για ποια δημοκρατία μιλάμε, για ποια δικαιώματα μιλάμε; Σαν μέλη του κόμματος έχουμε δικαιώματα και υποχρεώσεις. Ο κ. Ιλχάν και κάποιοι άλλοι που έχουν πάει μαζί του, δύο ή τρεις μέρες πριν, πήγαν και ανανέωσαν την εγγραφή τους στο κόμμα με το να καταθέσουν μια αίτηση και να λάβουν μέρος στην ψηφοφορία. Γιατί δεν έφυγαν πιο μπροστά, αλλά περίμεναν κάποιο άλλο αποτέλεσμα ίσως; Εμένα δεν με βρίσκει σύμφωνο και πολλοί πιστεύω, το μεγαλύτερο μέρος της τοπικής κοινωνίας, δεν συμφωνεί με αυτές τις κινήσεις. Για εμένα είναι ακραίες αυτές οι περιπτώσεις.
Δηλαδή προσπάθησε να δώσει μια διάσταση στο θέμα βάζοντας απέναντι στη ΝΔ την μειονότητα;

  • Δεν ξέρω ποια ήταν η λογική του, αλλά εκείνο που θέλω να πω είναι ότι, γιατί άκουσα που έλεγε ότι ο νέος αρχηγός προσπαθεί να κάνει ένα δεξιό κόμμα, επανειλημμένως στις ομιλίες και τις τοποθετήσεις του ο κ. Σαμαράς μιλάει για ένα κεντροδεξιό κόμμα, για κοινωνικό φιλελευθερισμό. Σε αυτά που λέει ο κ. Ιλχάν ότι δεν είναι ούτε νεοφιλελεύθερός, ούτε τίποτα άλλο, εγώ απαντώ, ας τον δούμε πρώτα τον άνθρωπο, να τον κρίνουμε και μετά να πούμε ότι δεν μας αρέσεις κύριε τώρα φεύγουμε, μην προκαταλαμβάνουμε κάποια πράγματα. Με αυτά δημιουργούμε κάποιες οξύτητες και δεν ξέρω ποιος είναι ο λόγος που ο κ. Ιλχάν προσπαθεί αυτή την στιγμή να δημιουργήσει αυτές τις οξύτητες. Άκουσα και για άλλα γεγονότα, αναφέρθηκε και στον κ. Στυλιανίδη τον υπουργό μας, για τα γεγονότα του 1990, για τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά στην Αλεξανδρούπολη. Οι δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά, επειδή ήμουν μέσα, είπε το εξής, ότι θεωρούμε την μειονότητα αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής κοινωνίας. Αν αυτό τον πείραξε, αυτό δεν μας επηρεάζει. Ο κ. Σαμαράς είναι καθαρός και θα το δούμε και τις επόμενες εβδομάδες. Αυτά που είπα και προεκλογικά, είναι ότι δεν ήταν ο κ. Σαμαράς που ήρθε εδώ και την επόμενη μέρα έγιναν τα επεισόδια, όπως προσπάθησε να περάσει ο κ. Ιλχάν μέσω του Τύπου. Κάποια πράγματα πρέπει να τα λέμε αλήθεια, ας πάρουν την χθεσινή εφημερίδα, τουλάχιστον μια χθεσινή εφημερίδα που αναφέρει το πότε έφυγε ο κ. Σαμαράς από την κυβέρνηση όταν αποπέμφθηκε από υπουργός Εξωτερικών και μπορεί όταν διαβάσουν και το βιογραφικό του, να δουν ότι αυτός ο άνθρωπος είναι κοινωνικά ευαίσθητος και δεν είναι ακραίο στοιχείο. Εκείνα τα γεγονότα δεν τα δημιούργησε ο κ. Σαμαράς, είναι μεγάλο ψέμα αυτό και πρέπει να ντρέπονται όσοι τα βάζουν αυτά στο στόμα τους. Ο κ. Σαμαράς ήρθε τότε περίπου 15 μέρες πριν από τα γεγονότα σε μια εκδήλωση της τοπικής Ν.Δ. και πρωί-πρωί ο άνθρωπος έφυγε, δεν είχε καμία επαφή με κανέναν παρά μόνο με εμάς που συνεργαστήκαμε τότε για αυτή την εκδήλωση, έγινε η εκδήλωση και έφυγε, για ποια πράγματα μιλάει ο κ. Ιλχάν;
Θεωρείτε απώλεια αυτά τα στελέχη που έφυγαν από την ΝΟΔΕ πρόεδρε;

  • Οπωσδήποτε είναι απώλεια όταν φεύγει κάποιο στέλεχος.
Θα επιδιώξετε να έρθετε σε επαφή μαζί τους;

  • Εγώ θα προσπαθήσω να έρθω σε επαφή μαζί τους. Θεωρώ ότι ήταν βιαστική κίνηση από μέρους τους, θέλω να το συζητήσουμε. Δεν έχω δει ποτέ τον κ. Ιλχάν να έρθει να το συζητήσει με τα όργανα του κόμματος, είναι πολιτευτής, τον καλούμε στις νομαρχιακές, δεν εμφανίζεται, παρά μόνο όταν ήθελε και προεκλογικά. Από εκεί και πέρα δεν κατάλαβα γιατί δεν ήρθε να πει όλες αυτές τις απόψεις στα όργανα του κόμματος, ίσως τον βολεύει έτσι καλύτερα, ειλικρινά δεν μπορώ να την κρίνω έτσι, ήταν αψυχολόγητη για εμένα αυτή η ενέργεια.
Προς το παρόν όλοι αυτοί είναι διαγραφέντες από το κόμμα;

  • Μόνοι τους θέσανε τον εαυτό τους εκτός κόμματος, δεν έχω μιλήσει μαζί τους, προσπαθώ να έρθω σε επαφή μαζί τους, κάποια στιγμή θα μιλήσουμε. Μίλησα όμως με άλλα στελέχη των τοπικών της περιοχής, οι οποίοι δεν συμφωνούν με αυτή την επιλογή και προσπάθησαν τον κύκλο τους να το διευρύνουν.
Προσπάθησαν να τον διευρύνουν και από την Ξάνθη και από τον Έβρο αλλά φαίνεται ότι δεν έγινε αυτό.
  • Θα δούμε λίγο και τις επόμενες μέρες πιθανόν και μέσω τύπου να έχουμε κάποιες παραινέσεις, δεν ξέρω.
Αξιολογείται ότι αυτή η κίνηση δεν έχει να κάνει μόνο με την διαφορετικότητα των απόψεων που έχει με τον νέο πρόεδρο ο Ιλχάν Αχμέτ, αλλά προσδίδει και κάποια άλλη κοινωνική χροιά
  • Πιστεύω ότι κάποια άλλα κίνητρα υπάρχουν και εμένα δεν με βρίσκει σύμφωνο ότι ένας πρόεδρος που εκλέγεται από όλο τον λαό της Ν.Δ. θα πρέπει να έχει τις απόψεις του κ. Ιλχάν ή θα πρέπει να στηρίζει αυτά που ο κ. Ιλχάν πιστεύει.
Να σας ευχαριστήσω θερμά πρόεδρε.

Συνέντευξη Δήμος Μπακιρτζάκης


Πηγή: Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ


Με θάρρος
Related Posts with Thumbnails