Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

«Κόπηκε» στα δύο η Ελλάδα!

Επ’ αόριστον έκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας στο ύψος των Τεμπών, «κόβοντας» την Ελλάδα στα δύο, μετά από τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν στο φαράγγι λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων.

Μάλιστα από τις κατολισθήσεις έχασε τη ζωή του και ένας Ιταλός μηχανικός, ο οποίος βρέθηκε στον τόπο της φυσικής καταστροφής για να εξετάσει την κατάσταση, όταν ξαφνικά τεράστιοι ογκόλιθοι αποκολλήθηκαν από την ορεινή πλαγιά, επιφέροντας το μοιραίο.

Τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι τεράστια, ενώ οι Αρχές προσπαθούν να εκτρέψουν την κυκλοφορία από επαρχιακές οδούς της περιοχής  - κυρίως μέσω Ελασσόνας.

Για το λόγο αυτό, αργά χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, υπό τον Υπουργό Δημήτρη Ρέππα. Σκοπός της σύσκεψης ήταν η προετοιμασία του διαθέσιμου οδικού δικτύου προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες της αυξημένης κυκλοφοριακής κίνησης μετά το κλείσιμο της Εθνικής Οδού.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν επίσης οι πρόνοιες για να παραμείνει το υπάρχον δίκτυο ανοικτό, ασφαλές και εποπτευόμενο, οι τρόποι της πληρέστερης ενημέρωσης πολιτών, επιχειρηματιών, μεταφορέων και εταιρειών οδικής βοήθειας και η ενίσχυση των μετακινήσεων και μεταφορών αεροπορικώς, σιδηροδρομικώς, ακόμη και δια θαλάσσης.

Ειδικά για τις ημέρες των γιορτών θα ληφθούν έκτακτα μέτρα: Τοπική πρόβλεψη από την ΕΜΥ, πύκνωση των σταθμών της Τροχαίας, μεταφορά βαρέων γερανοφόρων στην περιοχή, ετοιμότητα του ΕΚΑΒ, συνδρομή του ΓΕΕΘΑ, κ.ά.

Η εταιρεία παραχώρησης έχει ήδη εκδώσει ενημερωτικό φυλλάδιο και έχει θέσει σε πλήρη λειτουργία τετραψήφιο αριθμό, ενώ θα συνδράμει και στις βελτιώσεις του δικτύου της Περιφέρειας.

Οι όποιες επιπλέον παρεμβάσεις στον παραλιακό δρόμο από την περιοχή του Αγιόκαμπου θα αποφασιστούν μετά την  σημερινή αυτοψία κλιμακίου του Υπουργείου, ενώ θα υπάρξει βελτίωση και του δρόμου μέσω Γόννων - Τυρνάβου - Ελασσόνας.

Πηγή: Defencenet

Mε θάρρος
Related Posts with Thumbnails