Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

ΚΚΕ: Αίτημα από το βήμα της βουλής να λογοκριθεί η κρατική τηλεόραση!

Μοιάζει απίστευτο από το βήμα της Βουλής ενός δημοκρατικού κράτους ένας βουλευτής του κομμουνιστικού κόμματος Ελλάδος, συγκεκριμένα ο κ. Χαλβατζής, να απαιτεί ουσιαστικά από τον υπουργό Πολιτισμού να φιμωθεί η κρατική τηλεόραση, προκειμένου να μη θίγεται το κομμουνιστικό κόμμα!

Αυτό το εξωπραγματικό, παράλογο δρώμενο εξελίχθηκε πριν λίγες ημέρες εντός της Βουλής των Ελλήνων. Ένας βουλευτής του ΚΚΕ – το οποίο θέλει να αυτοεπαινείται για τις μάχες που έδωσε κατά της χούντας και του πάσης φύσεως φασισμού – υπέβαλε επερώτηση στον υπουργό πολιτισμού, κ. Γερουλάνο, εκφράζοντας τα παράπονά του για εκπομπές που πρόβαλε η κρατική τηλεόραση με αφορμή την επέτειο της πτώσης του τείχους του Βερολίνου, επειδή κατά τη γνώμη του προπαγανδίζουν εναντίον του κομμουνισμού.


Μόνο που το ΚΚΕ σκοπίμως κλείνει τα μάτια στο ότι οι συγκεκριμένες εκπομπές δεν ήταν απλά «εκπομπές ιδεών», αλλά εκπομπές ιστορικού περιεχομένου που περιείχαν μάλιστα συνεντεύξεις ανθρώπων που έζησαν στο πετσί τους τα γεγονότα της εποχής.

Το ΚΚΕ και η λοιπή αριστερά δίνουν την εντύπωση πως ενδιαφέρονται για την ανοχή απόψεων και ιδεών μόνο για περιπτώσεις τύπου Indymedia και μόνο, όταν οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται είναι υπέρ της αριστεράς και κατά της δεξιάς. Αν κάποιος εκφράσει απόψεις κατά του κομμουνισμού θα πρέπει να λογοκρίνεται, ή και να φιμώνεται, όπως ακριβώς συνέβαινε στο καθεστώς της Ανατολικής Γερμανίας, ακόμη κι αν αυτά που λέει είναι ιστορικά τεκμηριωμένα. Μήπως θα έπρεπε, κύριοι του ΚΚΕ, να απαγορέψουμε και στους ανατολικογερμανούς να μιλάνε για τα βασανιστήρια και τις δολοφονίες που υπέστησαν, μόνο και μόνο, για να μη δυσαρεστηθεί η κυρία Παπαρήγα;

Το άκρον άωτον της υποκρισίας: ένα πολιτικό ρεύμα που αιωνίως μεμψιμοιρεί και προσπαθεί να δημιουργήσει ενοχές σε ένα ολόκληρο έθνος για τις διώξεις και τη λογοκρισία που υπέστη από δεξιές και φασιστικές κυβερνήσεις, αλλά δε διστάζει να απαιτήσει να εφαρμοστούν οι ίδιες τακτικές που χαρακτηρίζουν «φασιστικές», όταν πρόκειται να διαφυλαχθεί η βιτρίνα του κόμματος. Και όλα αυτά με τη δικαιολογία ότι καλλιεργείται «αντί – κομμουνισμός» την ίδια στιγμή που όλοι γνωρίζουμε με πόσο φανατισμό καλλιεργείται από τα αριστερά κόμματα το μίσος για τη δεξιά και η ιδέα ότι για όλα τα κακά που βρήκαν τη χώρα φταίει η δεξιά, ειδικά σε εκπομπές για τον εμφύλιο καλλιτεχνών αριστερής ιδεολογίας όπου περιέργως ακούγονται μόνο αριστερές φωνές .

Και το χειρότερο; Ο υπουργός Πολιτισμού δεσμεύτηκε ότι η κρατική τηλεόραση θα αναδιαρθρωθεί, σαν να έδινε την υπόσχεση ότι από εδώ και πέρα η φωνή των δημοσιογράφων θα είναι ελεγχόμενη, ώστε να μη θιγεί η αριστερά, και να συνεχίσει να παίζει το ρόλο της αθώας, διωκόμενης πε(α)ριστεράς…[Macedonia On The Web]

Πηγή

Με θάρρος
Related Posts with Thumbnails