Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2009

Το Google Phone


Είναι αλήθεια: Η Google έχει το δικό της κινητό τηλέφωνο (Android φυσικά) - και ενδέχεται να βγει στην αγορά το Γενάρη!Να τι έγινε: Πριν από λίγες μέρες η Google μοίρασε στους υπαλλήλους της ένα νέο κινητό με Android, το οποίο λέγεται "Nexus One", και στοχεύει υποτίθεται στη δοκιμή του software της εταιρείας που έχει ήδη γνωρίσει ευρύτατης αποδοχής και θεωρείται ο πιο άξιος ανταγωνιστής του iPhone OS αυτή τη στιγμή. Αλλά οι φήμες, φυσικά, εξαπλώθηκαν άμεσα: Η εταιρεία, λένε, σκοπεύει να το βγάλει στην αγορά το Γενάρη. Να τί ξέρουμε:

-Το κινητό κατασκευάζεται από την HTC, και είναι το γνωστό Passion (ή Bravo) που πολύς κόσμος περίμενε ως "το Android HD2".

- Έχει οθόνη AMOLED 3,7 ιντσών, capacitive βεβαίως, κάμερα 5 megapixel που τραβάει βίντεο 720p, και επεξεργαστή Snapdragon στο 1GHz. Να σου τρέχουνε τα σάλια δηλαδή.

- Δεν γράφει πουθενά "ΗTC" - έχει μόνο το logo του Google.

- Τρέχει "γυμνό" Android 2.0 ή 2.1.

- Θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ ξεκλείδωτο, πράγμα πολύ σημαντικό για την αγορά αυτή, όπου όλα τα κινητά είναι κλειδωμένα σε συγκεκριμένα δίκτυα. Η T-Mobile θα προσφέρει λογιστική υποστήριξη και διαχείριση των πωλήσεων, αλλά θα μπορείς να το πάρεις και να το χρησιμοποιήσεις σε οποιοδήποτε δίκτυο (όπως γίνεται με τη συντριπτική πλειοψηφία των δικών μας κινητών, δηλαδή).

Τα πράγματα που δεν ξέρουμε είναι πολλά αυτή τη στιγμή (διάβασε εδώ για μια ανακεφαλαίωση), αλλά το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για εντυπωσιακή συσκευή, πιο ελκυστική κι απ' το Motorola Milestone (κυκλοφορεί ως Droid στις ΗΠΑ), το άλλο βαρύγδουπο Android κινητό της εποχής. Και βέβαια η κίνηση -αν τελικά γίνει- θα σημάνει μια πολύ σημαντική στροφή: Η Google θα αρχίσει να πουλάει hardware. Για πρώτη φορά θα βγάλει μια συσκευή δικιά της. Κι αυτό είναι τεράστιο νέο.

Πηγή  


Με θάρρος
Related Posts with Thumbnails