Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Ερντογάν: Αμοιβαιότητα για Χάλκη και μειονότητα


Με τη μεταχείριση της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη συνέδεσε το ζήτημα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν.

Με τη μεταχείριση της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη συνέδεσε το ζήτημα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Xάλκης ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν.

Ερωτηθείς σχετικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο μηνιαίο περιοδικό Kriter, ένθετο της εφημερίδας Radikal, ο κ. Ερντογάν είπε:

«Το θέμα της Θεολογικής Σχολής απαιτεί μία πολυδιάστατη προσέγγιση. Το ζήτημα πρέπει να εξεταστεί λεπτομερώς, βάσει της νομοθεσίας μας και του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Οι υπουργοί και οι θεσμοί μας συνεχίζουν τις εργασίες τους σχετικά με αυτό». Στη συνέχεια, ο Τούρκος πρωθυπουργός συνέδεσε τη Χάλκη με τη μουσουλμανική μειονότητα.

«Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να λάβει υπ’όψιν της τα αιτήματα της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ασχοληθεί με τα προβλήματα του κλήρου, της ηγεσίας, της ανεργίας, των μειονοτικών συνδέσμων και να βρει λύσεις», τόνισε. 

Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ


Με θάρρος





 
Related Posts with Thumbnails