Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

"Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς" και Σία ανέλαβαν την ευθύνη για την έκρηξη στη Βουλή

Η «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» μαζί με την «Αντάρτικη ομάδα Τεροριστών» ανέλαβαν την ευθύνη για την έκρηξη που σημειώθηκε έξω από τη Βουλή το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με προκήρυξη που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο. Διερευνάται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία η γνησιότητα της προκήρυξης.



Στην προκήρυξη αναφέρεται ότι «η δημοκρατία είναι το πραξικόπημα που δεν κατεβάζει τα τανκς στους δρόμους αλλά τις τηλεοπτικές κάμερες και τα μικρόφωνα των δημοσιογράφων. Η δημοκρατία διοικεί με τη δύναμη της προπαγάνδας της» και «λειτουργεί ως προκάλυμμα της κτηνώδους μηχανής του καπιταλισμού και αποτελεί την βιτρίνα του συστήματος στα πρότυπα της οικονομίας της νύχτας και των μαφιόζων».

Σε ό,τι αφορά την επιλογή της Βουλής ως στόχο υπογραμμίζεται ότι σκοπός ήταν «να προσβάλουμε αυτό το σύμβολο, το κύρος της δημοκρατίας χωρίς κανένα ηθικό ενδοιασμό».

Καταλήγοντας η προκήρυξη αναφέρει για μια ακόμα φορά ότι οι συλληφθέντες και κατηγορούμενοι για συμμετοχή στη «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» στο σπίτι της οδού 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι δεν έχουν καμία σχέση με την οργάνωση και ζητούν την άμεση διακοπή των προφυλακίσεων των τριών κατηγορουμένων και την παύση των διώξεων των υπόλοιπων που κατηγορούνται.

«Η παράταση της ομηρίας τους αποτελεί ανοιχτή αφορμή για την εντατικοποίηση των επιθέσεών μας» επισημαίνεται στην προκήρυξη.

Τέλος η οργάνωση εκφράζει την αλληλεγγύη της στον «αντάρτη Δημήτρη Κουφοντίνα» και αναφέρεται σε «ανυπότακτους μαχητές» που «έχασαν τη ζωή τους, τον Χρήστο Κασσίμη, Χρήστο Τσουτσουβή, Μιχάλη Πρέκα, Χριστόφορο Μαρίνο και Χάρη Τεμπερεκίδη».

Υπενθυμίζεται ότι ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός μεσαίας ισχύος εξερράγη λίγο πριν τις οκτώ χθες το βράδυ του Σαββάτου σε κάδο απορριμμάτων μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.


Στις 07.45 το βράδυ άγνωστος είχε τηλεφωνήσει στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και είπε ότι σε δέκα λεπτά επρόκειτο να γίνει έκρηξη σε κάδο απορριμμάτων στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη. Η αστυνομία απέκλεισε αμέσως το χώρο και απομάκρυνε τη φρουρά από το μνημείο - ως αποτέλεσμα δεν υπήρξαν τραυματισμοί.


Από την έκρηξη του ωρολογιακού μηχανισμού προκλήθηκαν φθορές στο τζάμι της εισόδου της Βουλής από την πλευρά της Πλατείας Συντάγματος και σε ένα ακόμα τζάμι στον 3ο όροφο ενώ στον προαύλιο βρέθηκαν μεταλλικά θραύσματα.

Η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε μεταλλικό κάδο και η εκρηκτική ύλη, όπως λένε οι ειδικοί, ήταν «γρήγορη», δηλαδή από δυναμίτη και δεν βρέθηκαν υπολείμματα της συγκεκριμένης ύλης.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας, ενώ καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη.

Πηγή: Defencenet.gr

Με θάρρος
Related Posts with Thumbnails