Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Ο κατοχικός στρατός μπλόκαρε τις εργασίες στο Λιμνίτη

Διαβεβαιώσεις του Έρογλου προς τον Ζεριχούν δεν τηρήθηκαν.


Κάνουμε ό,τι μπορούμε


Επιβεβαιώθηκε πλήρως το χθεσινό ρεπορτάζ του συντάκτη μας Άδωνη Παλληκαρίδη για το μπλοκάρισμα των εργασιών για το άνοιγμα του οδοφράγματος Λιμνίτη. Ο Προεδρικός Επίτροπος Γιώργος Ιακώβου παραδέχθηκε ότι παρατηρείται καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου της διάνοιξης του οδοφράγματος Λιμνίτη και δεν έχει αρχίσει η κατασκευή.
 
Σε δηλώσεις, χθες, μετά τη λήξη της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου, ο κ. Ιακώβου ανέφερε ότι, όπως τον πληροφόρησαν τα ΗΕ, παρά το γεγονός ότι είχαν εξασφαλιστεί έγγραφες συγκαταθέσεις από τον κ. Ταλάτ και τον κ. Έρογλου, το θέμα είχε μια εμπλοκή κατά τη διάρκεια της ''εκστρατείας'' του Ντερβίς Έρογλου, αλλά είχε δώσει προφορικές διαβεβαιώσεις ότι αμέσως μετά τις λεγόμενες εκλογές στα κατεχόμενα, το έργο θα μπορούσε να ξεκινήσει.
 
''Δυστυχώς, ακόμα και σήμερα δεν εξεδόθησαν από τον κατοχικό στρατό πάσα για να μπορούν να διέρχονται από τη στρατιωτική περιοχή, αυτήν την οποία κατέχουν και είμαστε σε επαφή με τα ΗΕ, ούτως ώστε να υλοποιηθεί το έργο και απαιτούμε ασφαλώς οι Τ/κ να υλοποιήσουν τη συμφωνία, την οποία έχουμε κάνει εδώ και τόσο καιρό'', είπε.
 
Ο λόος του Έρογλου
 
Ερωτηθείς εάν ανησυχεί ότι με την "εκλογή" Έρογλου, ίσως να υπάρξει πισωγύρισμα όσον αφορά το οδόφραγμα, ο κ. Ιακώβου είπε ότι ο κ. Έρογλου γραπτώς και προφορικώς έχει διαβεβαιώσει τα ΗΕ, τον κ. Ντάουνερ και τον κ. Ζεριχούν, ο οποίος πριν αναχωρήσει το περασμένο Σάββατο, τον πληροφόρησε ότι ήταν σε επαφή με τις κατοχικές αρχές σε υψηλό επίπεδο. ''Η υπόσχεση ήταν, ακόμα και το Σάββατο, ότι θα ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν''. Είναι, πρόσθεσε, σε επαφή με τα ΗΕ.
 
Σε ερώτηση εάν υπάρχουν προσκόμματα από Τ/κ που έχουν γη στον κατεχόμενο Λιμνίτη, ο κ. Ιακώβου απάντησε ότι υπάρχουν μερικοί Τ/κ που διαμαρτύρονται γιατί δεν έχουν γίνει σαφείς δηλώσεις κατά πόσον θα αποζημιωθούν για πραγματικές -όπως είπε- τ/κ περιουσίες, οι οποίες θα απαλλοτριωθούν για να κατασκευαστεί ο δρόμος. ''Αλλά δεν φαίνεται αυτό να είναι το μείζον θέμα στην περίπτωση''.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΑΚΩΒΟΥ

Πηγή: ΣΗΜΕΡΙΝΗ 
Related Posts with Thumbnails