Σάββατο 16 Μαΐου 2009

1ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο Τέχνης και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης



Μπροστά στη φανερά και κραυγαλέα ανησυχητική παρακμή της φύσης και του περιβάλλοντος, μπροστά στην ανθρώπινη δραστηριότητα που ξεπέρασε τα οικολογικά περιθώρια της γης, μπροστά σε καταστροφές βιβλικών διαστάσεων του πλανήτη και το εναγώνιο παγκόσμιο αίτημα του σύγχρονου ανθρώπου για τη σωτηρία του, το Ίδρυμα Ευγενίδου κα η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής ενώνουν τις φωνές τους και αναζητούν λύσεις που θα εξασφαλίσουν ένα περιβάλλον στο οποίο ο άνθρωπος θα εξακολουθήσει να προοδεύει αλλά και - κυρίως - να ζει!!

Προκρίνοντας την ΤΕΧΝΗ ως εργαλείο εκπαίδευσης για το περιβάλλον, οραματίζονται ένα «διαφορετικό σχολειό» ώστε οι επερχόμενες γενιές να μπορέσουν να συγχωρήσουν τα λάθη μας.
Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι από όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας, ερευνητές, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, περιβαλλοντικές οργανώσεις και Μουσεία αθροίζουν τις φωνές τους μαζί μας, ανταλλάσσουν απόψεις, συζητούν διεξοδικά και προτείνουν την ΤΕΧΝΗ ως προϋπόθεση παιδείας και καθοριστικό πυλώνα περιβαλλοντικής συνείδησης. Καταλυτική πρόκληση για τη διεξαγωγή αυτού του συνεδρίου, σήμερα όπου η περιβαλλοντική κρίση αφορά τα πάντα και όλους μας, στάθηκε ο κοινός προσανατολισμός του Ιδρύματος Ευγενίδου αλλά και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής για τον επιτελικό και ουσιαστικό ρόλο της ΤΕΧΝΗΣ στη χάραξη …καθαρών οριζόντων και αξιών αλλά και το βαθύ κοινό πιστεύω ότι αν …ονειρευθούμε θα κάνουμε κάτι. Κι όταν κάνουμε κάτι θα ονειρευθούμε ξανά!

Συγχρόνως στο Ίδρυμα Ευγενίδου φιλοξενείται η έκθεση ECO ART, 26 ΚΑΤΑΞΙΩΜΈΝΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΕΣΤΙΑΣΜΈΝΗ ΣΤΟ Δένδρο, το Δάσος και την Ανακύκλωση την οποία θα εγκαινιάσει ο Υπουργός Παιδείας κος Σπηλιωτόπουλος υποστηρίζοντας την προσπάθεια του Ιδρύματος Ευγενίδου για καλλιέργεια της φιλ – οικο- τερης συνπεριφοράς όλων μας και που για άλλη μια φορά θα συμβάλλει με πυξίδα την ΤΕΧΝΗ, στο μαθησιακό ταξίδι και στην περιπέτεια της γνώσης μικρών και μεγάλων.
1η Ιουνίου μέχρι 12 Ιουλίου. Είσοδος ελεύθερη.

Πηγή: ΑΠΕ
Related Posts with Thumbnails