Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Ζητείται ελπίς για τον Παύλο



Ελπίδα ζωής αναζητούν εδώ και τρία χρόνια οι γονείς του τετράχρονου Παύλου Κλεοβούλου, τη συγκλονιστική ιστορία του οποίου έφερε στο φως χθες Κυριακή η εφημερίδα «Σημερινή». Από την ηλικία του ενός έτους το αγοράκι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα παλινδρόμησης και τρέφεται μόνο από το στομάχι.


Σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση ψες στην τηλεόραση του «Σίγμα» η μητέρα του τετράχρονου Γιάννα Κλεοβούλου ανέφερε ότι το παιδί της δεν μπορεί να δεχθεί τροφή από το στόμα, αλλά οι γιατροί στην Κύπρο ισχυρίστηκαν ότι «το μωρό είχε ψυχολογικό πρόβλημα, διότι έκανε συνέχεια εμετούς, αλλά κατόπιν μεγάλης επιμονής μου πείστηκε το Υπουργείο Υγείας να μας στείλει σε ιατρικό κέντρο στο Λονδίνο».
Μετά από εξετάσεις, οι γιατροί στη Βρετανία διαπίστωσαν ότι ο τετράχρονος Παύλος υπέστη σοβαρή παλινδρόμηση, διαφραγματοκήλη και στομάχι κολλημένο στο συκώτι. Τότε ακολούθησαν πάρα πολλές επεμβάσεις για την επίλυση του προβλήματος. Η μητέρα Γιάννα Κλεοβούλου ανέφερε ότι ο γιος της έκανε μέχρι και 35 φορές την ημέρα εμετούς, ενώ ο γαστρεντερολόγος δρ Λίνγλεϊ ανακάλυψε μετά από γαστροσκόπηση και βιοψία ότι ο Παύλος είχε λιωμένο στομάχι και σοβαρές φλεγμονές στον οισοφάγο. Ο αγώνας, όμως, του Παύλου συνεχίζεται.

Οι γονείς του είναι αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι χρειαστεί για να βελτιώσουν την υγεία του. Σύμφωνα με τη μητέρα του, «θα ξαναπροσπαθήσω να τον μεταφέρω στη Βοστώνη, αφού εντόπισα ένα Ινστιτούτο το οποίο ειδικεύεται για περιπτώσεις όπως αυτήν του Παύλου». Παράλληλα, η μητέρα του τετράχρονου στέλνει μήνυμα ελπίδας και κατανόησης σε όλες τις μητέρες που βρίσκονται σε παρόμοια θέση.

Χαρακτηριστικά, στις δηλώσεις της ανέφερε ότι «γνώρισα και άλλες γυναίκες που βρίσκονται στην ίδια θέση μαζί μου και παλεύουν κάθε ημέρα για τη σωτηρία των παιδιών τους. Δεν ζητώ τίποτα περισσότερο από οποιαδήποτε μητέρα παρά μόνο να παραμείνει ο γιος μας μαζί μας με οποιαδήποτε προσπάθεια μπορεί να γίνει για τη σωτηρία του».
Ζει με τα φάρμακα Ο Παύλος επιβιώνει λαμβάνοντας πολλών ειδών φάρμακα καθημερινά. Δεν μπορεί να καταπιεί κανονικό φαγητό από το στόμα και τρέφεται μόνο με νερό και ειδικό γάλα που δεν κυκλοφορεί στην αγορά. Ο Παύλος πίνει το γάλα αυτό μέσω μηχανήματος και λαστίχου προσαρμοσμένου σε βαλβίδα στην κοιλιά του.

Επειδή το κράτος δεν παρέχει στο παιδί τη νοσοκομειακή φροντίδα που ζήτησαν οι Κύπριοι και οι ξένοι γιατροί, ο πατέρας του παιδιού αναγκάστηκε να παρατήσει την εργασία του ως μάγειρας σε ξενοδοχεία και τα τελευταία δυο χρόνια είναι συνεχώς στο πλάι του παιδιού του καθώς χρειάζεται φροντίδα και επιτήρηση 24 ώρες το 24ωρο. Λόγω των προβλημάτων του ο τετράχρονος Παύλος δεν πήγε σχολείο, δεν έπαιξε με άλλα παιδιά της ηλικίας του και δεν κοινωνικοποιήθηκε ποτέ. Η οικογένειά του πληρώνει δυο λογοθεραπεύτριες για τις ανάγκες του τετράχρονου, όπως επίσης φυσιοθεραπεύτρια, εργοθεραπεύτρια και διαιτολόγο, ενώ τώρα χρειάζεται και τη βοήθεια ψυχολόγου.


Ο αριθμός λογαριασμού για τις ανάγκες της θεραπείας του Παύλου σε παιδιατρικό νοσοκομειακό κέντρο στη Βοστόνη, στην Τράπεζα Κύπρου Ηνωμένου Βασιλείου (Bank of Cyprus U.K) είναι 33005506. Ο αριθμός του λογαριασμού του στην Τράπεζα Κύπρου είναι 0109-05-016607-00.

Πηγές: Eδώ κι εδώ
Related Posts with Thumbnails