Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Εξτρα αστυνόμευση με πρόσθετη αμοιβή


Σε ακραίες συνθήκες, όπως αυτές που επικρατούν κάτω από την Ομόνοια, είναι επόμενο να εκδηλώνονται και ακραίες πρωτοβουλίες. Πριν από μερικές μέρες, οι καταστηματάρχες της οδού Ζήνωνος βρήκαν ένα ενημερωτικό σημείωμα γραμμένο από συναδέλφους τους: «Σας ενημερώνουμε ότι η είσπραξη της αποζημιώσεως του φρουρού-φύλακα της οδού Ζήνωνος, ανερχόμενη σε (35) τριάντα πέντε ευρώ ανά κατάστημα, θα γίνεται την 28η και 29η ημέρα κάθε μήνα, από την ορισθείσα επιτροπή».



*Η επιτροπή ορίστηκε πριν από δύο εβδομάδες. Τα μέλη της, ιδιοκτήτες μικρών εμπορικών επιχειρήσεων, είχαν την ιδέα να ζητήσουν έξτρα αστυνομικές υπηρεσίες επί πληρωμή. Προηγουμένως είχαν απευθυνθεί σε ιδιωτική εταιρεία security, ωστόσο το κόστος, όπως επισημαίνει ένας από τους συμμετέχοντες, θεωρήθηκε απαγορευτικό: «Για πεζή περίπολο και ένα όχημα σε διπλή βάρδια οι εταιρείες ζητούν γύρω στις 20.000 ευρώ».


*Πριν από αυτή την άτυπη επιτροπή, οι καταστηματάρχες της περιοχής είχαν συστήσει άλλη μία ευρύτερη, που ανέλαβε να στείλει υπομνήματα στη δημοτική αρχή, στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, στην ΕΛ.ΑΣ. και στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας. Ακολούθησαν διαβήματα και παραστάσεις διαμαρτυρίας, παρακλήσεις, όμως ούτε αυτές οι ενέργειες έφεραν αποτέλεσμα.

*Η άτυπη επιτροπή της Ζήνωνος ήλθε τώρα σε επαφή με αστυνομικούς. «Το ίδιο έχουν κάνει και στους γύρω δρόμους», εξηγεί καταστηματάρχης, και σπεύδει να διευκρινίσει ότι «τα χρήματα που συγκεντρώνονται είναι μία χειρονομία ευγνωμοσύνης». Ο φρουρός-φύλακας θα είναι εκεί εκτός υπηρεσίας.

*«Εφόσον δεν μπορεί η πολιτεία να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις μας, τουλάχιστον ας δείξει ανοχή», είναι η τελευταία κουβέντα των μελών της επιτροπής.


Του ΜΠΑΜΠΗ ΑΓΡΟΛΑΜΠΟΥ

Πηγή
Related Posts with Thumbnails