Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Εντοπίστηκε το σώμα της "Κόκκινης Ρόζας"



Κάθε χρόνο ο τάφος της Ρόζας Λούξεμπουργκ στο Βερολίνο, η οποία δολοφονήθηκε τον Ιανουάριο του 1919, αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες θαυμαστές της. Όμως μία νέα θεωρία θέλει το πτώμα της να έχει προσφάτως ανακαλυφθεί στο υπόγειο ενός νοσοκομείου της γερμανικής πρωτεύουσας, αφήνοντας έτσι τον διάσημο τάφο της κενό.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στο γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel, ο Μάικλ Τσόκος, επικεφαλής του Ινστιτούτου Ιατρικής και Εγκληματολογίας του νοσοκομείου Charit στο Βερολίνο εντόπισε ένα πτώμα το οποίο δεν είχε κεφάλι, πόδια και χέρια και το οποίο βρισκόταν μέσα σε ένα ξύλινο φέρετρο στο υπόγειο του νοσοκομείου. Η νεκροψία που πραγματοποίησε του φάνηκε ύποπτη και αποφάσισε να προχωρήσει την έρευνα του κάνοντας τεστ στον τομογράφο.


Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό, αφού το σώμα φαινόταν να έχει μείνει μέσα σε νερό αρκετό καιρό, ενώ άνηκε σε μία γυναίκα ηλικίας 40 έως 50 ετών, η οποία υπέφερε από οστεοαρθρίτιδα και τα πόδια της είχαν διαφορετικό μήκος. Το γεγονός ότι τα χέρια και τα πόδια του λείπουν αποτελεί σημάδι ότι υπέφερε από σκληρά βασανιστήρια.

Σύμφωνα με τον Μάικλ Τσόκος το μυστηριώδες σώμα παρουσιάζει καταπληκτικές ομοιότητες με την αληθινή Ρόζα Λούξεμπουργκ και όπως φαίνεται θα συνεχίσει τις έρευνες αφού αμφιβάλλει ότι η "Κόκκινη Ρόζα" αναπαύεται στον παγκοσμίως γνωστό τάφο της.


Πηγή
Related Posts with Thumbnails