Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Πέθανε ο ηθοποιός του ΚΘΒΕ, Νίκος Παναγιωτίδης

Πέθανε, σε ηλικία 56 ετών, από καρδιακή προσβολή, ο ηθοποιός του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Νίκος Παναγιωτίδης. Ο Νίκος Παναγιωτίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1953. Σπούδασε στο «Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης» και στη σχολή Σταυράκου. Παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής στο Μουσικό Εργαστήρι Σερρών.

Υπήρξε στέλεχος στο Θεατρικό Εργαστήρι Θεσσαλονίκης (1977-1986) και μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου. Εργάστηκε στο χώρο του Θεάτρου και του Πολιτισμού ανελλιπώς από το 1973. Από το 1999 συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) σε 9 παραστάσεις. Τελευταία συμμετοχή του ήταν στην παράσταση «Ιουλιανός ο Παραβάτης» (2008 - 2009), όπου έπαιξε το ρόλο του Ασκητή.

Ήταν μέλος της διοίκησης του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η.) και σύμβουλος Κρατικών Θεάτρων, από το 2000.
Το 2004 ήταν υποψήφιος με το ΚΚΕ στην Α΄ περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Τη βαθύτατη θλίψη του για τον απρόσμενο χαμό του ηθοποιού Νίκου Παναγιωτίδη, που τα τελευταία 10 χρόνια υπήρξε συνεργάτης του, εκφράζει -με ανακοίνωσή του- το ΚΘΒΕ. Τη βαθιά θλίψη του για τον αναπάντεχο χαμό του Νίκου Παναγιωτίδη, που «υπηρέτησε επί 36 χρόνια με ήθος και αγωνιστικότητα το σύγχρονο ελληνικό θέατρο», εκφράζει -με ανακοίνωσή του- το Πολιτιστικό Τμήμα της ΚΟΘ του ΚΚΕ. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλλεί γίνει αύριο, στις 12.30 μ.μ., από την Εκκλησία Αναστάσεως, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Πηγή: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
Related Posts with Thumbnails