Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Ανεπιθύμητος ο κυπρίνος στη λίμνη των Ιωαννίνων!

Αρνήθηκαν οι Αρχές αίτημα Ούγγρων επιστημόνων να εμπλουτίσουν τη λίμνη με γόνο. Θεωρούν υπεύθυνο το ψάρι για την καταστροφή της βλάστησης του πυθμένα.



Ανεπιθύμητος και υπό κατηγορία είναι ο... ουγγρικός κυπρίνος στη λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων. Οι Αρχές αρνήθηκαν το αίτημα Ούγγρων επιστημόνων να εμπλουτίσουν τη λίμνη με γόνο κυπρίνου, όπως είχαν κάνει πριν από 25 χρόνια. «Ο κυπρίνος ενέχεται παγκοσμίως για την καταστροφή της βλάστησης του πυθμένα των λιμνών, καθώς ψάχνοντας για ασπόνδυλα ξεριζώνει τα φυτά», δήλωσε στην εφημερίδα «Εθνος» ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Γιάννης Σαϊνης.


Τις μέρες αυτές βρίσκεται στα Γιάννενα ο Ούγγρος πρέσβης Ζόζεφ Τοθ και η ουγγρική αντιπροσωπεία συζήτησε, μεταξύ άλλων, με τις τοπικές Αρχές και τον εμπλουτισμό της λίμνης.«Το θέμα βρίσκεται σε εκκρεμότητα και δεν έχει αποφασιστεί κάτι σχετικό με τον κυπρίνο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα προχωρήσουμε σε συνεργασία με τους Ούγγρους για τη δημιουργία ενός Μουσείου Αλιευτικής Ιστορίας, στην Κοινότητα Νησίου, που παραχωρεί και την έκταση. Αυτό αποτελεί και μια επιθυμία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, ο οποίος κατάγεται από το Νησί», είπε ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Νίκος Γκόντας.


Συνεχίζεται
εδώ
Related Posts with Thumbnails