Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2009

Ό ρ μ α επειγόντως, Χριστόφια

Δ Ι Π Λ Ω Μ Α Τ Ι Κ Η επίθεση, με όλα τα μέσα, πρέπει επειγόντως να εξαπολύσει τώρα η κυπριακή Κυβέρνηση, εναντίον των τουρκικών απειλών χρήσης πολεμικής βίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου στη θαλάσσια Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη (ΑΟΖ), γράφαμε χθες υπό τον τίτλο «Όρμα, Χριστόφια».

Μετά τις απειλές πολέμου που εκτόξευσε το τουρκικό κράτος 28 τρ. διά της «Χουριέτ» («ο τουρκικός στόλος διώχνει από την περιοχή τα πλοία που διενεργούν έρευνες πετρελαίου»), η προχθεσινή, 29 τρ., επί τούτου ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών αποτελεί πλήρη και λεπτομερή ΟΜΟΛΟΓΙΑ του τουρκικού επεκτατισμού: Δεν περιορίζεται στα γνώριμα προσχήματα για δήθεν «δικαιώματα» του δήθεν «τουρκοκυπριακού λαού».

Ομιλεί ευθέως και με συντεταγμένες επί του χάρτου, για «Θαλάσσια Δικαιώματα και Συμφέροντα» της ίδιας της Τουρκίας, δυτικά του τριακοστού δεύτερου μεσηβρινού (32 μοίρες, 18 λεπτά και 160 χιλιοστά). Είναι επακριβώς το όριο των 12 μιλίων χωρικών υδάτων της Κύπρου, δυτικά της Πάφου.


Συνεχίζεται
εδώ
Related Posts with Thumbnails