Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Η ΜΑΝΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ!

Οι Εκδόσεις «Αδούλωτη Μάνη» του Γεωργίου Π. Δημακόγιαννη, συμμετέχουν για τρίτη φορά στην ετήσια Έκθεση Βιβλίου του Πειραιά. Φέτος στεγάζονται στο Περίπτερο υπ’ αριθ. 30. Η Έκθεση Βιβλίου στον Πειραιά, ξεκίνησε Παρασκευή 12 Ιουνίου και ολοκληρώνεται Κυριακή 28 Ιουνίου 2009, με ώρες λειτουργίας καθημερινά 7.00 μμ. - 11.00 μμ.

Ο εκδότης Γ. Π. Δημακόγιαννης σημειώνει χαρακτηριστικά για το νόημα της συμμετοχής της
«Αδούλωτης Μάνης» στον Πειραιά: «Ως γνωστόν για μας τους Μανιάτες ο Πειραιάς θεωρείται «Πρωτεύουσα της Μάνης», αφού εδώ το μανιάτικο στοιχείο είναι πολυπληθές, συμπαγές και με σημαντική καταγεγραμμένη κοινωνική, οικονομική, πολιτική,…, παρουσία. Καιρός ήταν να συνοδευτούν όλα αυτά και με συνεπή πνευματική και πολιτιστική παρουσία και προβολή της ανυπότακτης γης, κι αυτό έρχεται να σηματοδοτήσει η κατ΄ έτος παρουσία της «Αδούλωτης Μάνης» στην Έκθεση, δίπλα σε μεγάλους εκδοτικούς οίκους του Πειραιά και της Αθήνας». Πρόγραμμα παρουσιών για όλες τις μέρες της Εκθέσεως βιβλίου του Πειραιά:
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-6-‘09
Γιάννης Πουλ. Λεκκάκος (καθηγητής – σχολ. σύμβουλος ε.τ., συγγραφέας βιβλίου «ΜΑΝΗ Ερανίσματα Ιστορίας και Λαογραφίας» και ερευνητής πηγών για οικογένειες και πατριές τής Μάνης)
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 13-6-’09
Γιώργος Η. Βενιζελέας (συγγραφέας βιβλίου «Ταξιδιωτικός και Πολιτιστικός οδηγός τής Μάνης» και δημιουργός της Ιστοσελίδας www.mani.org.gr). Σταύρος Ξανθέας (συντ. δάσκαλος, συγγραφέας βιβλίου «Λαογραφικά τής Έξω Μάνης») Σταύρος Καπετανάκης (ψυχίατρος, ιστορικός ερευνητής - συγγραφέας των αρχειακών βιβλίων με τα χιλιάδες ονόματα βραβευθέντων Μανιατών Αγωνιστών του 1821 και τους εκλογικούς καταλόγους όλης της Μάνης 1840-90!).
  • ΚΥΡΙΑΚΗ 14-6-‘09
Βασίλης Πατρικάκος (ιατρός χειρουργός, συγγραφέας πολλών φιλοσοφικών μυθιστορημάτων. Πρώτη παρουσίαση τού νέου του βιβλίου «Σε κάποια μικρή πολιτεία» που η υπόθεσή του εκτυλίσσεται στην Αρεόπολη και σε άλλα χωριά της Μάνης, με «ήρωες» υπαρκτά πρόσωπα!)
Γιάννης Μανιατέας
(φιλόλογος, συγγραφέας πολλών βιβλίων για τα Λαογραφικά τής Μάνης –Παραμύθια, Θρύλοι, Ακατάλληλα…-, το «Λεξικό της Μανιάτικης διαλέκτου», «το μυστηριώδες πλανητικό φως του Ταϋγέτου» κ.π.ά.!)
Σταύρος Καπετανάκης
  • ΔΕΥΤΕΡΑ 15-6-‘09
Κυριάκος Δ. Κάσσης (ποιητής, ζωγράφος και πολυγραφότατος συγγραφέας βιβλίων για τη Μάνη, αλλά και την Ελληνική ιστορία και προϊστορία!)
  • ΤΡΙΤΗ 16-6-‘09
Πέτρος Κασιδόκωστας (ποιητής, συνεργάτης της «Αδούλωτης Μάνης», που γράφει στο Μανιάτικο γλωσσικό ιδίωμα!)
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 17-6-‘09
Άγγελος Μπελιτσάκος (ενημέρωση για το καλοκαιρινό φεστιβάλ στο ανοικτό «Αμφιθέατρο Μάνης Κ. Καζάκος», στο δρόμο Πλάτσας – Μηλέας)
  • ΠΕΜΠΤΗ 18-6-‘09
Παρασκευάς Χονδροκούκης (Πρόεδρος Ένωσης Απανταχού Μανιατών «η Μάνη» και εκδότης της εφημερίδας «Λακωνία SOS»)
Νίκος Καλαποθαράκος (εκδότης της εφημερίδας «Φωνή της Μάνης»)
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-6-‘09
Νίκος Μαντάγαρης (πρόεδρος του Συλλόγου της ενιαίας Μάνης «Ευνομία», ενημέρωση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μάνης και τα σχετικά προβλήματα των Μανιατών)
Χρίστος Κοτσωνής
(εκδότης περιοδικού «Όριον», Λακωνίας – Μεσσηνίας – Αρκαδίας) Αντώνης Ρουμανέας (εκδότης εφημερίδας «Μανιάτικη Αλληλεγγύη»).
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 20-6-‘09
Χρίστος Δρακ. Γούδης (Αστροφυσικός, Καθηγητής Πανεπιστημίου, Πρόεδρος Ιδρύματος «Ίων Δραγούμης», πολυγραφότατος συγγραφέας, συγγραφέας και τού βιβλίου «Λόγος για τη Μάνη»)
Αντώνης Φελούρης
(Γεν. Διευθυντής τηλεοπτικού σταθμού ΕΛΛΑΔΑ TV, Λακωνία)
Γιώργος Λουκάκος
(Ιατρός, πρόεδρος του Πατριωτικού Συνδέσμου Λακωνίας)

Νίκος Μαντάγαρης

Χρίστος Κοτσωνής

Στέλιος Διακουμάκος
(πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Βαχού)
  • ΚΥΡΙΑΚΗ 21-6-‘09
Άρης Πουλημενάκος (Γενεαλογικές και αρχειακές έρευνες, Γενεαλογικά δέντρα «οι Ρίζες») Ντόν. Γεώργιος Μακφαίηλ (διευθυντής περιοδικού «ΜΑΝΗ χθες σήμερα αύριο»)
  • ΔΕΥΤΕΡΑ 22-6-‘09
Βασίλης Πατρικάκος
  • ΤΡΙΤΗ 23-6-‘09
Αντώνης Καλογήρου (συγγραφέας του βιβλίου «Μονοπάτια της Μέσα Μάνης», ειδικός στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού)
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 24-6-‘09
Γιώργος Η. Βενιζελέας Λεωνίδας Δρογκάρης (σκηνοθέτης ντοκυμαντέρ «η Μάνη άνωθεν», «η κραυγή της Μάνης», «Βυζαντινή Μάνη» κ.ά.)
Ελισάβετ Ιακωβίδου
(εκπαιδευτικός, συγγραφέας μανιάτικου μυθιστορήματος «Άγραφο Δίκιο»)
  • ΠΕΜΠΤΗ 25-6-‘09
Χρίστος Δρακ. Γούδης
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-6-‘09
Αντώνης Ξεπαπαδάκος (ιστορικός συγγραφέας, συγγραφέας βιβλίου «650 παραδοσιακά μανιάτικα τραγούδια»)
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 27-6-‘09
Βασίλης Πιερρακέας (συγγραφέας βιβλίου λαογραφίας «Οι παλαιοί Μανιάτες») Μπάμπης Παυλόπουλος (φωτογράφος, ερευνητής, συγγραφέας του βιβλίου «Πύργοι και οχυρές κατοικίες της Πελοποννήσου»)
  • ΚΥΡΙΑΚΗ 28-6-‘09
Γιάννης Πουλ. Λεκκάκος

Τέλος σε όποιον προμηθεύεται ο,τιδήποτε από το περίπτερο της Μάνης του προσφέρονται δωρεάν έντυπα, βιβλία, CD και DVD, από την πλούσια εκδοτική παραγωγή της «Αδούλωτης Μάνης»!
Related Posts with Thumbnails