Κυριακή, 14 Ιουνίου 2009

Οικογενειακή βόλτα αρκούδας σε χωριό!Κατηφόρισε από το όρος Μουρικι με το έξι μηνών αρκουδάκι της για να αναζητήσει τροφή στο χωριό Κλεισούρα. Κάποιοι τις διέκριναν μέσα στο πυκνοφυτο δασός οξιάς να διασχίζουν μονοπάτια και να φτάνουν μέχρι την πλατεία του χωριού. Πέρασαν δίπλα από κατοίκους της περιοχής και από διερχόμενα αυτοκίνητα, μπήκαν ακόμη και στο καφενείο του χωριού. Τα χνάρια τους είναι ακόμη ευδιάκριτα στα δρομάκια της Κλεισούρας. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα που η θηλυκή αρκούδα με το μικρό της προσεγγίζουν κατοικημένες περιοχές, αφού νιώθουν ότι δεν απειλούνται από τους ανθρώπους που τις ταΐζουν και τις αντιμετωπίζουν με αγάπη.

Στο όρος Μουρικι στα 1703 μέτρα υψόμετρο, που ορθώνεται δίπλα στο βουνό Βιτσι της Κοζάνης η καφέ αρκούδα ζει ακόμη ελεύθερη. Πολύ συχνά επισκέπτεται οικισμούς ψάχνοντας για τροφή.
Ζωή για την αρκούδα σημαίνει ζωή για τα δάση και τον άνθρωπο και αυτό το γνωρίσουν καλά οι κάτοικοι της Κλεισούρας προστατεύουν την αρκούδα και το βιότοπο της από κινδύνους και καταστροφές.

Ρεπορτάζ: Π. Πλιατσος, Δ. Τζιοτζιου

Πηγή: alphatv.gr
Related Posts with Thumbnails