Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Αντάμωμα Ηπειρωτών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Ημερίδα αύριο για την Εγνατία Οδό ως πύλη Ανατολής και Δύσης, παρουσία του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών. Ο ήχος του κλαρίνου του Σταύρου Καψάλη εγγυάται την επιτυχία των αυριανών χορευτικών εκδηλώσεων με συγκροτήματα από Καβάλα, Κομοτηνή, Σέρρες, Δράμα και αλλού Αντάμωμα Ηπειρωτών Αν. Μακεδονίας και Θράκης.



Με το αντάμωμα Ηπειρωτών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ο σύλλογος Ηπειρωτών Ν. Ροδόπης «Άγιος Γεώργιος, ο εξ΄ Ιωαννίνων» τιμά την πατρίδα του. Ο εορτασμός θα ξεκινήσει αύριο Σάββατο 13 Ιουνίου 2009, στην αίθουσα Παπανικολάου και ώρα 10.30 π.μ., με ημερίδα θέμα της οποίας θα είναι «Εγνατία Οδός, χθες – σήμερα – αύριο (πύλη Ανατολής – Δύσης)», με ομιλητές για την ιστορική σημασία του έργου, τους υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, υφυπουργό ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., Σταύρο Καλογιάννη και διευθυντή Δ.Ι.Σ.Α. Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., Κωνσταντίνο Καλούδη.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Ηπειρωτών Ν. Ροδόπης Ευάγγελος Βαρζόπουλος, «ο σύλλογος μας δεν είναι μόνο πανηγύρια και εκδηλώσεις. Για το λόγο αυτό διοργανώνουμε και μία ημερίδα με ένα επίκαιρο θέμα, την Εγνατία Οδό, σαν πύλη και σύνδεση ανατολής και δύσης, ανατολή Θράκη, δύση Ήπειρος και θα την δούμε από όλες τις πλευρές την Εγνατία Οδό, δηλαδή πώς ήταν η Εγνατία Οδός τα προηγούμενα χρόνια, αυτός ο δρόμος της ξενιτιάς από την Ήπειρο προς την Μακεδονία, την Θράκη μέχρι την Κωνσταντινούπολη».


Στις 20.30 της ίδιας ημέρας, θα ακολουθήσουν χορευτικές εκδηλώσεις, στο ξενοδοχείο «Arcadia». Συμμετέχει η χορωδία Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, χορευτικά συγκροτήματα, αλλά και ηπειρώτικο παραδοσιακό γλέντι, όπου στο κλαρίνο πρωτοστατεί ο Σταύρος Καψάλης.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Αίθουσα Παπανικολάου 10.30 π.μ.: Ημερίδα «Εγνατία οδός: πύλη Ανατολής – Δύσης, χθες – σήμερα – αύριο»


1η ενότητα:
χαιρετισμοί από τον πρόεδρο του συλλόγου Ηπειρωτών Ν. Ροδόπης Ευάγγελο Βαρζόπουλο και από τον πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας Κωνσταντίνο Αλεξίου.

2η ενότητα:
Ανάπτυξης του θέματος της ημερίδας από τους α)Χθες: Κωνσταντίνο Καλούδη αρχιτέκτονα – διευθυντή ΔΙ.Σ.Α. Περιφέρειας Α.Μ. – Θ. β)Σήμερα: υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ Σταύρο Καλογιάννη και γ)Αύριο: υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδη Στυλιανίδη.

3η ενότητα:
Σύντομος απολογισμός της ημερίδας από τον γραμματέα του συλλόγου Ηπειρωτών Ν. Ροδόπης Ιωάννη Κατσάνο.

Θα ακολουθήσει δεξίωση των επίσημων προσκεκλημμένων.
Ξενοδοχείο Arcadia 8.30 μ.μ.: Χορευτικές εκδηλώσεις

1η ενότητα:
Χαιρετισμοί, απονομή αναμνηστικών, χορωδία πανηπειρωτικής συνομοσπονδίας Ελλάδας (υπεύθυνος δάσκαλος Ευάγγελος Κώτσου)

2η ενότητα:
Χορευτικά συγκροτήματα Ν. Καβάλας (υπεύθυνος δάσκαλος Γεώργιος Καραγεωργίου), χορευτικά συγκροτήματα Ν. Ροδόπης (υπεύθυνοι δάσκαλοι Γιώργος Χαρίσης και Κοσμάς Μπίλιας), χορευτικά συγκροτήματα Ν. Σερρών (υπεύθυνος δάσκαλος Κωνσταντίνος Κατέρης) και χορευτικά συγκροτήματα Ν. Δράμας (υπεύθυνη δασκάλα Χριστίνα Κυριαζίδου)

3η ενότητα:
Παραδοσιακό γλέντι με τους μουσικούς Σταύρο Καψάλη στο κλαρίνο, Βασίλη Αβραάμ στο βιολί, Σωτήρης Μπούρμπας στο λάουτο, Κώστας Χατζάρας στο ντέφι και Γεώργιος Κούρτης στο τραγούδι. Συμμμετέχουν η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και οι Σύλλογοι Ηπειρωτών νομών Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και επαρχίας Νέστου – Χρυσούπολης. Το πρόγραμμα παρουσιάζουν ο Ιωάννης Τζαμπάζης αντιπρόεδρος συλλόγου Ν. Ροδόπης και το μέλος Μαρία Παπαγεωργίου.

Δήμος Μπακιρτζάκης


Πηγή
Related Posts with Thumbnails