Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Βίον τηλεορασόπληκτον


Και έσονται οι δύο εις οθόνην μίαν.Το ελληνοπρεπές προφίλ που λανσάρει το ζεύγος Ευγενία Μανωλίδου- Αδωνις Γεωργιάδης υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να κριθεί αντιτηλεοπτικό.
Κάθε άλλο όμως.Λίγος καιρός απομένει ως τον επικείμενο γάμο τους και,όπως όλα δείχνουν,ξέρουν να χειρίζονται τα μίντια καλύτερα από πολλούς «καθαρόαιμους» του χώρου...

«Tο προσκλητήριο μου έπεσε απ΄ τα χέρια» λέει το γνωστό λαϊκό άσμα. Και όταν πρόκειται για το προσκλητήριο του γάμου τηςΕυγενίας Μανωλίδουκαι του Αδώνιδος Γεωργιάδη, έχεις έναν παραπάνω λόγο να νιώσεις αυτό το τρέμουλο που οδηγεί σε σταδιακή παράλυση των άκρων και σε κάνει να χάνεις τη γη κάτω απ΄ τα πόδια σου και το συγκεκριμένο λάφυρο μέσα από τα χέρια σου. Η ευτυχής μέλλουσα νύφη προσέφερε την πρώτη πρόσκληση ζεστή-ζεστή από το τυπογραφείο- πού αλλού;- στην Ελένη Μενεγάκη. Καλεσμένη στο πρωινάδικο του Αlpha στα μέσα του Μαΐου και του πανζουρλισμού της Εurovision, η μουσικός-παρουσιάστρια δώρισε στην ξανθιά οικοδέσποινα έναν ολόλευκο φάκελο διακοσμημένο με μια πράσινη κορδέλα.«Είναι λαδί» έσπευσε να εξηγήσει η περιχαρής Ευγενία: «Με τον Αδωνι θελήσαμε να έχουμε στην πρόσκληση ένα ελληνικό χρώμα και γι΄ αυτό διαλέξαμε το χρώμα της ελιάς».

Και αν νομίζετε ότι τα βάσανά μας τελειώνουν στην εξωτερική όψη της πρόσκλησης, είστε μακριά νυχτωμένοι. Ο Μένανδρος καραδοκούσε μέσα σε καλλιγραφικά εισαγωγικά να μας ενημερώσει για το σκεπτικό του ζευγαριού πάνω στο τόσο φλέγον θέμα του γάμου.
«Είμαι πολύ χαρούμενη που εν μέσω Γιουροβίζιον εγώ και ο Αδωνις καταφέρνουμε να φέρουμε τα αρχαία ελληνικά στην τηλεόραση» είπε η μελλόνυμφη ως άλλος Προμηθέας που ετοιμάζεται να φέρει τη φωτιά στους κοινούς θνητούς. Καλά τα έλεγε ο Μένανδρος, μερικούς αιώνες προ Χριστού. Το ερώτημα είναι γιατί το εσωτερικό μιας γαμήλιας πρόσκλησης όπως και η ίδια η τελετή πρέπει να αφορά το πανελλήνιο.

Η Ευγενία Μανωλίδου έκανε τη μεγάλη έκπληξη εφέτος, αναλαμβάνοντας την παρουσίαση του πιο αμφιλεγόμενου τηλεπαιχνιδιού. «Η στιγμή της αλήθειας» του ΑΝΤ1 (προ)καλεί παίκτες έτοιμους για όλα να απαντήσουν σε ερωτήσεις του τύπου«Θα πρόδιδες τον πατέρα σου για 50.000 ευρώ;», «Εχεις συμμετάσχει σε ομαδικό όργιο;», «Εχεις απατήσει τον σύντροφό σου;».Οι πιπεράτες ερωτήσεις γίνονται ακόμη πιο ενοχλητικές όσο η κάμερα εστιάζει λαίμαργα στα πρόσωπα των συγγενών και του συντρόφου του/της παίκτη/παίκτριας.«Ναι, θα πρόδιδα τον πατέρα μου», «Ναι, έχω συμμετάσχει σε όργιο», «Ναι, έχω απατήσει τον σύντροφό μου».Και εκεί που πιστεύαμε ότι τα είχαμε δει όλα στην ελληνική τηλεόραση, να σου και το υπόγειο του πάτου.

Η επιλογή της συγκεκριμένης παρουσιάστριας για το συγκεκριμένο πόστο κρίθηκε αρχικά αψυχολόγητη, από τα πρώτα όμως επεισόδια φάνηκε να κερδίζει τις εντυπώσεις. Η κάμερα τη θέλει. Οσο οξύμωρο είναι να θέλει μια κυρία με γαλλικά, πιάνο και σύντροφο που προέρχεται από το μετερίζι του ΛΑΟΣ σε ρόλο «θα τα πεις όλα εδώ και τώρα». Κρατώντας μια αποστασιοποιημένη στάση σε όλη τη διάρκεια των ερωτήσεων και των σοκαριστικών απαντήσεων, ενισχύει το προφίλ της πριμαντόνας που φοβάται μη λερώσει την τουαλέτα της στη λάσπη. Ακόμη και σε στιγμές που μοιάζει να συγκινείται με την εξομολόγηση κάποιου παίκτη, το κάνει αφ΄ υψηλού, σαν Μαρία Αντουανέτα και ποτέ σαν Μαίρη Παναγιωταρά.
Στον «Καφέ με την Ελένη» η μέλλουσα κυρία Γεωργιάδη αποκάλυψε και τον αριθμό των προσκεκλημένων που θα παραστούν σε εκκλησία της παραλιακής, προφανώς προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο: 1.450. Εκ των οποίων μόλις οι πενήντα είναι από την πλευρά της νύφης, όπως σχολίασε η ίδια. Διότι ως ακόμη μία σπουδαία γυναίκα που θέλει να βρίσκεται πίσω από έναν σπουδαίο άνδρα, αφήνει σε εκείνον και στον αχανή κύκλο του να κάνουν κατάληψη στη γαμήλια τελετή τους.

Η Ευγενία πάντως φαίνεται ότι έχει μελετήσει τους όρους του τηλε-παιχνιδιού πάρα πολύ καλά και έτσι δεν λείπουν οι στιγμές που γίνεται πιο άμεση, πιο προσβάσιμη στη γυναικεία νοικοκυρά:«Το ξέρω ότι έχω αδυνατίσει πολύ, είναι από το άγχος με τις ετοιμασίες. Κάνει όμως και ο Αδωνις δίαιτα. Τον έχω βάλει σε πρόγραμμα. Χτυπιέται στον διάδρομο, λαχανιάζει και κάθε τρεις και λίγο με φωνάζει και μου λέει “γκαχ, γκαχ, γκαχ... έλα να δεις πόσες θερμίδες έκαψα!”».Και κάπως έτσι το προφίλ τής καθώς πρέπει πιανίστριας αποκτά πινελιές πονηρού θηλυκού- κατεργάρας γυναίκας, που όχι μόνο έχει καπαρώσει τον γαμπρό των ονείρων της, αλλά τον έχει βάλει και σε πρόγραμμα. «Αυτή θα σε βάλει να ξυρίσεις και το μουστάκι»αντηχεί στα αφτιά μας όσο στο μυαλό μας έρχεται η εικόνα του πολιτικού να διανύει χιλιόμετρα επί χιλιομέτρων στον απαιτητικό και άκρως εξοντωτικό του διάδρομο. Μήπως ύστερα από αυτή τη δοκιμασία ο στίβος της πολιτικής θα του φαίνεται παιχνιδάκι;
Το φαινόμενο των τηλε-γάμων δεν είναι καινούργιο στην Ελλάδα.

Κατά καιρούς έχουμε δει ανθοστόλιστα αφιερώματα στους γάμους τουΑνδρέα Μικρούτσικου, τουΑλέξη Κούγια με τηνΕύη Βατίδου, τηςΠέγκυς Ζήνακτλ.,κτλ. Στην περίπτωση του πιο πρόσφατου ρομάντζου, ο γάμος και η χαρά του θρησκευτικού αυτού μυστηρίου πασπαλίζονται με κάτι φτιασιδωμένα σοβαρό, με μια ελληνοπρέπεια. Προερχόμενος από ένα κόμμα που έχει πολύ ψηλά το τρίπτυχο «πατρίς- θρησκεία- οικογένεια», ο Αδωνις Γεωργιάδης δεν διστάζει να παίξει με τους όρους των μίντια, πρωταγωνιστώντας στον θρησκευτικό γάμο της χρονιάς. Ενα πρώτης τάξεως χτίσιμο της εικόνας του καλού οικογενειάρχη που όμως ταυτόχρονα είναι προσιτός στο κοινό, «ένας από εμάς». Οσο για τη μέλλουσα σύζυγό του, όπως όλα δείχνουν, δεν πρόκειται να απαρνηθεί την τηλεόραση «τώρα που γυρίζει». Ακόμη και αν το ΕΣΡ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα αποφασισμένο να βάλει λουκέτο στη «Στιγμή της αλήθειας» για την ερχόμενη σεζόν. Και στο αιώνιο ερώτημα «τι δουλειά έχει η αλεπού στο παζάρι;» η απάντηση είναι μία: παραήταν πονηρή για να μείνει απ΄ έξω.


Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ
Related Posts with Thumbnails