Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Famar: Αγόρασε εργοστάσιο της Johnson & Johnson στη Γαλλία

Στην εξαγορά ενός ακόμη εργοστασίου στο εξωτερικό προχώρησε ο ελληνικός όμιλος φαρμάκων και καλλυντικών Famar της οικογένειας Μαρινόπουλου. Η Famar απέκτησε, το εργοστάσιο της αμερικανικής Johnson & Johnson στην Ορλεάνη, ανεβάζοντας έτσι στο δώδεκα τον αριθμό των εργοστασιακών μονάδων που διαθέτει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο όμιλος εξυπηρετεί εκτός της Ελλάδας, μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ισπανία.

Ήδη, συγκαταλέγεται μεταξύ των τριών κορυφαίων εταιρειών παραγωγής φαρμάκων και καλλυντικών για λογαριασμό τρίτων στην Ευρώπη.
Η επέκταση των παραγωγικών δραστηριοτήτων της Famar στη Γαλλία είχε αρχίσει το 2001 με την εξαγορά εργοστασίου παραγωγής στερεών και υγρών φαρμακευτικών μορφών από την εταιρία Novartis στην Ορλεάνη, καθώς και μιας μονάδας παραγωγής στερεών φαρμακευτικών μορφών από την Aventis Pharma, 130 χιλιόμετρα δυτικά του Παρισιού.

Το 2004, ο ελληνικός όμιλος συμπλήρωσε το παραγωγικό του δυναμικό επί γαλλικού εδάφους με την αγορά εργοστασίου παραγωγής στερεών και υγρών φαρμακευτικών μορφών της Aventis, κοντά στη Λυών, ενώ στις αρχές του 2007 προχώρησε στην απόκτηση άλλης γαλλικής βιομηχανικής μονάδας από την εταιρία Abbott, στο St. Remy, η οποία εξειδικεύεται στην παραγωγή λυόφιλων και κυτταροστατικών φαρμακευτικών προϊόντων. Το νέο εργοστάσιο της Famar στην Ορλεάνη εξειδικεύεται στην παραγωγή υγρών και ημιστερεών φαρμακευτικών μορφών.


Πηγή: Κathimerini.gr
Related Posts with Thumbnails