Σάββατο, 13 Ιουνίου 2009

Ρουσόπουλος:"Δεν θα βρίσκομαι στο ψηφοδέλτιο"Δεν θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος στις επόμενες εκλογές, σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε ο ίδιος σον πρωθυπουργό, γνωστοποιώντας την απόφαση του. Ο κ. Ρουσόπουλος αναφέρει πως τον ενδιέφερε η πολιτική αναμέτρηση, ωστόσο δήλωσε πως "δεν διαπραγματεύεται την πολιτική του επιβίωση με την προσωπική του αξιοπρέπεια". Ο πρώην υπουργός τόνισε πως θα υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι στις συκοφαντίες και ότι θέλει να αποχωρήσει από την πολιτική με αξιοπρέπεια. Αναλυτικά η επιστολή:

"Αγαπητέ πρόεδρε, με αυτή την επιστολή σου γνωστοποιώ την απόφασή μου να μην διεκδικήσω θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματός μας, στις επόμενες εκλογές,όποτε αυτές και αν γίνουν. Με ενδιέφερε η συμμετοχή μου, δεν το κρύβω. Δεν με ενδιαφέρει πια. Οι συνθήκες ισοπέδωσης που επικρατούν στο πολιτικό σκηνικό, δεν μου επιτρέπουν να υπερασπιστώ τον εαυτό μου από την συκοφαντία, είτε αυτή προέρχεται από αντιπάλους, είτε δυστυχώς από φίλους. Θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις να στηρίζω το έργο της κυβέρνησης.

Aγαπητέ πρόεδρε, εισήλθα στην πολιτική επιτυχημένος επαγγελματίας και αξιοπρεπής, αξιοπρεπής αποχωρώ. Καμία πικρία για πρόσωπα. Σε ευχαριστώ για την τιμή που μου έκανες. Προσπάθησα πάντοτε να ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις μου με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, πιστεύω ότι από τη θέση μου συνέβαλα -έστω και στο ελάχιστο- στις νικηφόρες εκλογές του 2004 και του 2007.


Ανταποκρίθηκα υπηρετώντας αρχές και αξίες. Δεν διαπραγματεύθηκα και δεν διαπραγματεύομαι την πολιτική μου επιβίωση σε βάρος της αξιοπρέπειάς μου. Πεποίθησή μου πάντοτε παραμένει ότι οι πολίτες δεν θέλουν πολιτικούς που είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να επιβιώσουν σε όλες τις καταστάσεις, αλλά πολιτικούς που όταν έρχεται η ώρα είναι έτοιμοι να πουν το μεγάλο όχι- το σωστό.''
.

Πηγή: cosmo.gr
Related Posts with Thumbnails