Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

ΙΚΑ: Εκατό ιατρεία γρίπης και 180 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα



Εκατό ιατρεία γρίπης θα αναπτύξει σε όλη τη χώρα η διοίκηση του
ΙΚΑ σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.Ε.Π.Υ). Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα αναπτυχθούν και 180 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα σε συνεργασία με το Ε.Κ.Ε.Π.Υ, στα οποία θα πραγματοποιείται ο εμβολιασμός κατά του ιού της Νέας Γρίπης Α (Η1Ν1).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχουν ήδη αναπτυχθεί
54 ιατρεία σε ισάριθμες Τοπικές και Νομαρχιακές Μονάδες Υγείας και αναμένεται να αναπτυχθούν άμεσα σε όλες τις Μονάδες Υγείας του Ιδρύματος. Έκτακτη σύνοδος των υπουργών Υγείας της ΕΕ στις 12 Οκτωβρίου για τη νέα γρίπη Α (Η1Ν1)H1N1 Vaccine.

Οι
27 χώρες μέλη της ΕΕ θα πραγματοποιήσουν έκτακτη σύνοδο στις 12 Οκτωβρίου για να συζητήσουν τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία της νέας γρίπης Α (Η1Ν1) που είναι γνωστή ως γρίπη των χοίρων, ανακοίνωσε σήμερα η σουηδή υπουργός Υγείας Μαρία Λάρσον. Η προεδρία της ΕΕ, την οποία ασκεί η Σουηδία το τρέχον εξάμηνο, επιθυμεί κατά τη σύνοδο αυτή των υπουργών Υγείας των 27 να θιγούν διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων η πρόσβαση σε εμβόλια, η πραγματοποίηση κοινών παραγγελιών εμβολίων για τις λιγότερο εξοπλισμένες ευρωπαϊκές χώρες και η διεθνής αλληλεγγύη. «Καμία χώρα δεν θα μπορέσει να αποφύγει να πληγεί από τις συνέπειες της γρίπης Η1Ν1, όμως «οι ευρωπαϊκές χώρες είναι καλά προετοιμασμένες», δήλωσε η Λάρσον σε συζήτηση με τους Ευρωβουλευτές.

Η ευρωπαία Επίτροπος που είναι αρμόδια για την Υγεία Ανδρούλα Βασιλείου θα παρουσιάσει εξάλλου στα μέσα Σεπτεμβρίου ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανακοίνωση για τις κοινές δράσεις που θα αναληφθούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Το κείμενο αυτό θα εξυπηρετήσει ως βάση για τις συνομιλίες στην έκτακτη σύνοδο των υπουργών Υγείας της ΕΕ.

«Η νόσος πλήττει σήμερα το 1% του πληθυσμού της ΕΕ. Το φθινόπωρο αυτό, η αναλογία αυτή μπορεί να φτάσει έως και το 30%«, αν ο ιός δεν γίνει πιο λοιμογόνος,
δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες η Σουζάνα Τζάκαμπ, διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Νόσων (ECDC).


H γρίπη των χοίρων δεν είναι «πολύ πιο σοβαρή από τη συνηθισμένη εποχική γρίπη«, η οποία προκαλεί το θάνατο περίπου 40.000 ανθρώπων ετησίως στην ΕΕ, προσέθεσε.
Στην ΕΕ έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 46.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης Α (Η1Ν1) και 104 θάνατοι, σύμφωνα με ανολοκλήρωτη καταμέτρηση, καθώς ένας αριθμός χωρών δεν εξετάζει πλέον τους ασθενείς που παρουσιάζουν συμπτώματα της γρίπης.

Πηγη


Related Posts with Thumbnails