Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Οι χάκερ χτύπησαν και τον θρύλο!

Λίγο ώς πολύ, οι ακριβοπληρωμένοι καλλιτέχνες είναι αναμενόμενο να έχουν λόγους να φοβούνται αποκαλύψεις από ηλεκτρονικές επιδρομές στα άδυτα των εταιρειών με τις οποίες συνεργάζονται. Αυτό που φαντάζει απρόσμενο είναι το γεγονός ότι η θρυλική πλέον χακερική ομάδα Hack 4 Fame Hacking Group «χτύπησε» και στο ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα, θύμα υποκλοπής ζωτικών πληροφοριών οικονομικού χαρακτήρα έπεσε ο μεγαλύτερος και λαοφιλέστερος σύλλογος της χώρας: ο Ολυμπιακός! Ανάμεσα στα αρχεία που περιλάμβανε η συγκομιδή των «εισβολέων» ήταν η λίστα με τη μισθοδοσία ολόκληρης της ομάδας, έγγραφα που αφορούν μέλος της ΠΑΕ, οι αριθμοί διαβατηρίων των ξένων παικτών, των οικογενειών τους και των αλλοδαπών του τεχνικού τιμ. Επίσης, οι ιστορικοί του μέλλοντος, αν αποκτήσουν πρόσβαση στο υλικό θα μπορούν να καταγράψουν την πορεία των διαπραγματεύσεων της απόκτησης των μεταγραφών του Θρύλου και τις συμβολικές ημερομηνίες έναρξης και τερματισμού των συμβολαίων τους.

Η λίστα με τα δεδομένα των διαβατηρίων είναι πλήρης και αφορά τα έτη 2007-2008. Περιλαμβάνει όνομα, επώνυμο, ημερομηνία γέννησης, αριθμό διαβατηρίου, ημερομηνία λήξης και χώρα στην οποία εκδόθηκε έκαστο. Στην ίδια λίστα με τους παίκτες είναι και οι ξένοι τεχνικοί καθώς και οι οικογένειές τους. Αυτοί που «εκτέθηκαν» είναι ο (τότε προπονητής) Χοσέ Σεγκούρα, ο Μίχαλ Ζεβλάκοφ, ο Χούλιο Σέζαρ, ο Λιονέλ Χόρχε Νούνιες (και τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη της οικογένειάς του), ο Μάρκο Νε, ο Κριστιάν Λεντέσμα, ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς (και τα τρία μέλη της οικογένειάς του), ο Λούα Λούα, ο Λουτσιάνο Γκαλέτι (και τα τρία μέλη της οικογένειάς του), ο Ντιντιέ Ντομί (και τα υπόλοιπα τρία μέλη της οικογένειάς του), ο Τόμισλαβ Μπούτινα, ο Ραούλ Μπράβο και ο Μιχάλης Κωνσταντίνου. Δεν πρέπει να σας ξενίζει το γεγονός ότι ο Μιχάλης Κωνσταντίνου -για καθαρά τυπικούς λόγους- περιλαμβανόταν στο ρόστερ των ξένων του Ολυμπιακού. Ελληνας είναι ο άνθρωπος, αλλά για το κράτος λογίζεται ως πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Από μόνα τους τα στοιχεία δίνουν μια χροιά κινδύνου στην υπόθεση. Δεν είναι ό,τι πιο ωραίο μπορεί να σου τύχει το να γνωρίζει το διαδικτυακό underground… χαρτί και καλαμάρι αυτού του είδους τα στοιχεία. Δεν αποκλείεται να βρεθούν κακόπιστοι άνθρωποι μειωμένων ηθικών αντιστάσεων που θα επιθυμήσουν να εκμεταλλευτούν τα πλήρη στοιχεία των διαβατηρίων με στόχο τη διάπραξη παράνομων πράξεων. Ισως να μην είναι κακή ιδέα οι παίκτες να ακυρώσουν τα διαβατήριά τους και να βγάλουν νέα για να αποφύγουν μελλοντικές περιπέτειες. Επιπλέον, μάλλον χρειάζεται να ενημερωθούν και όσοι έχουν λύσει τη συνεργασία τους με τον Ολυμπιακό, ώστε να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες. Είναι σίγουρο ότι ο Ολυμπιακός θα προβεί σε αυτές για την προάσπιση των συμφερόντων όσων τίμησαν τη φανέλα με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο.
Απόρρητα έγγραφα της ΠΑΕ Ολυμπιακός έκαναν την εμφάνιση τους στο διαδίκτυο και κυκλοφορούν πλέον... σε αρκετές ιστοσελίδες.
 
Μεταγραφές, συμβόλαια και απολαβές

Οι χάκερ απλώνοντας τον ιστό τους στο υπολογιστικό δίκτυο του Ολυμπιακού έμαθαν τα πάντα για τη μισθοδοσία του 2008 που αφορούσε τους ακόλουθους παίκτες: Μπελούτσι, Μπράβο, Ντάρμπισιρ, Ντιόγκο, Τζόρτζεβιτς, Ντομί, Ντουντού, Γκαλέτι, Κόβατς, Κοβάσεβιτς, Λεντέσμα, Λεονάρντο, Λέτο, Οσκαρ, Ζεβλάκοφ, Αντζας, Βασιλογιάννης, Γκαλίτσιος, Δάρρας, Διαμαντάκος, Κατσικογιάννης, Λαμπρόπουλος, Μενδρινός, Μήτρογλου, Νικλητσιώτης, Νικοπολίδης, Παναγόπουλος, Πάντος, Παπαδόπουλος Αβραάμ, Παπαδόπουλος Ιωάννης, Παπαδόπουλος Κυριάκος, Παπαδόπουλος Νίκος, Πατσατζόγλου, Σοϊλέδης, Σταμογιάννος, Στολτίδης, Τοροσίδης.


Οι κουρσάροι του Ιντερνετ έμαθαν σε πόσες δόσεις καταβάλλονται τα ποσά της ετήσιας μισθοδοσίας. Εγιναν κοινωνοί των εξαντλητικών διαπραγματεύσεων για τις μεταγραφές των ξένων παικτών, όπως ο Λεονάρντο, ο Μπελούτσι, ο Ραούλ Μπράβο και ο Γκαλέτι. Επίσης, έβγαλαν στη φόρα συμβόλαια ποδοσφαιριστών με κάθε λεπτομέρεια για τις δόσεις και τα χρήματα που έχουν λαμβάνειν καθώς και το μηνιαίο μισθό τους.

Διαπίστωσαν πόσο κόστισε στον Ολυμπιακό η μετακόμιση του Γιώργου Γκαλίτσιου από τη Λάρισα στο μεγάλο λιμάνι των νταμπλ και των διακρίσεων και σε πόσες δόσεις συμφωνήθηκε να εξοφληθεί το ποσό που κατέβαλε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ. Αντέγραψαν τα συμφωνητικά με τους μάνατζερ για τις αμοιβές τους και τις συμφωνίες των μελών του ρόστερ της ομάδας με την ΠΑΕ για τη «χρήση, την εκμετάλλευση και τη σε τρίτο διάθεση των περιουσιακών δικαιωμάτων που σχετίζονται με την προσωπικότητα, εικόνα, εμφάνιση, φωνή και φήμη» των παικτών.
Η Hack 4 Fame Hacking Group μοίρασε σε ηλεκτρονικούς παραλήπτες (μέσω του… περιζήτητου πλέον link) και αποδεικτικά της μεταφοράς χρημάτων από την ΠΑΕ Ολυμπιακός σε ομάδες του εξωτερικού για την αποπληρωμή μεταγραφών, αριθμούς λογαριασμών, αλληλογραφία με τους μάνατζερ, φωτοαντίγραφο της ταυτότητας του Γιώργου Γκαλίτσιου και προσωπικά στοιχεία στελέχους της ομάδας! Αφήστε που έμαθαν επακριβώς και πότε έληγε το συμβόλαιο του Τζόλε. [Espresso]
Related Posts with Thumbnails