Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Tρόμος στον λαμπερό κόσμο της showbiz

Το θρίλερ με την υπόθεση των χάκερ που κούρσεψαν άγνωστο αριθμό υπολογιστών υποκλέπτοντας πληροφορίες ζωτικής σημασίας από τους πολλούς και ισχυρούς δεν πρόκειται να λήξει σύντομα. Δεν ξεκινά ούτε τελειώνει στις εταιρείες και στα μέχρι πρότινος καλά φυλασσόμενα συμβόλαιά τους. Τα δεδομένα που ταξιδεύουν στους απέραντους ψηφιακούς ωκεανούς του Διαδικτύου δεν περιορίζονται στις μισθολογικές καταστάσεις ποδοσφαιρικών ομάδων και στις λίστες που παραθέτουν τους αριθμούς διαβατηρίων των αλλοδαπών ποδοσφαιριστών. Ο «τρόμος» των διαρροών δεν έχει καταλάβει μόνο τους ιδιοκτήτες και τα στελέχη επιχειρήσεων, ομίλων ΜΜΕ, διαφημιστικών εταιρειών και media shops. Το θέμα έχει αγγίξει και φυσικά πρόσωπα με απήχηση στην κοινωνία, λάμψη, ταλέντο, ομορφιά και -συνήθως- ευοίωνες προοπτικές.



Ο λόγος για μοντέλα, ηθοποιούς και περσόνες της ελληνικής τηλεόρασης. Η ομάδα Hack 4 Fame Hacking Group, όπως σημείωνε και στο κείμενο που συνόδευε το link που παρέπεμπε στα υποκλαπέντα δεδομένα, έβγαλε στη φόρα λίστες με αριθμούς κινητών τηλεφώνων Ελλήνων celebrities, τις διευθύνσεις των οικιών τους, τα προσωπικά τους e-mail και μια σειρά από φωτογραφίες που απεικονίζουν χαρούμενες (και τολμηρές) στιγμές από την προσωπική τους ζωή.

Η προειδοποίηση

Το μακροσκελές κείμενο της Hack 4 Fame Hacking Group, που παρέπεμπε σε ύφος προκήρυξης, έκλεινε με τις ακόλουθες επισημάνσεις:

«Ναι, είμαστε παντού και δεν το ξέρετε. Μετά τη δουλειά ανοίγοντας το facebook, σπίτι δουλεύοντας (που λέει ο λόγος) στον υπολογιστή, ναι, είμαστε εκεί. Μάλλον είμαστε ΚΑΙ εκεί. Είμαστε παρόντες όταν κάνετε sex στο κρεβάτι ή στον καναπέ ή και στο τζάκι. Σας ακούμε και σας βλέπουμε, κάθε μέρα και κάθε ώρα. Τρελαινόμαστε να μαθαίνουμε λεπτομέρειες από τα SMS σας. Σαςς ακούμε στα meetings που κάνετε στις τεράστιες αίθουσες. Ξέρουμε για τα μεγαλεπήβολα επιχειρηματικά σας σχέδια, τα μαύρα ταμεία, τις κόκες, τα όπλα, το ξέπλυμα.... Ενα λεπτό... ξεφύγαμε...»



Ποιος ασχολείται σε αυτή τη χώρα με το τι κάνουν οι αθλητές και τα μοντέλα στην ιδιωτική τους ζωή, τι κάνουν οι αξιοπρεπέστατοι πολιτικοί στα κρεβάτια τους και πού πήγαν οι celebrities διακοπές το καλοκαίρι; Η απάντηση είναι προφανής: ΟΛΟΙ. Και αφού αυτό σας ενδιαφέρει, με αυτό θα ξεκινήσουμε...»

Ο κατάλογος των θυμάτων της υποκλοπής είναι μακροσκελής. Η πηγή του χακερικού «χρυσού οδηγού», άγνωστη. Ισως οι δαίμονες του Διαδικτύου να χτύπησαν τον προσωπικό υπολογιστή δημοσιογράφου που ασχολείται με το χώρο του star system ή απλώς κάποιου που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα και διαθέτει ευρύτατο κύκλο γνωριμιών. Είναι πιθανόν η λίστα να προέρχεται από εταιρεία κλάδου συναφούς (με την ψυχαγωγία) αντικειμένου. Κανένα ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλειστεί. Σε κάθε περίπτωση, οι συμπαθείς στο κοινό «προύχοντες» του επικοινωνιακού μας χωριού πρέπει οπωσδήποτε να λάβουν τα μέτρα τους. Μια καλή ιδέα μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι η αλλαγή των αριθμών στα σταθερά και φορητά τους τηλέφωνα για να αποφύγουν τουλάχιστον τις ανεπιθύμητες κλήσεις από κάθε λογής περίεργους.


Τα πρόσωπα που πρέπει επειγόντως να μεριμνήσουν για το απόρρητο των επικοινωνιών τους (μια και οι χάκερ απειλούν με υποκλοπή ακόμα και SMS!) και για την υπεράσπιση της αδιατάρακτης καθημερινότητάς τους είναι:

Ελεονώρα Μελέτη, Ηλίας Ψινάκης, Τάμτα, Κική Τσόλκα, Βίκυ Κουλιανού, Δήμητρα Αιγινίτη, Ευαγγελία Αραβανή, Ισαβέλλα Δάρρα, Μπέτυ Μαγγίρα, Γωγώ Μαστροκώστα, Δήμητρα Ματσούκα, Χρυσάνθη Ραψομανίκη, Τάσος Ρούσσος, Μαρία Σταματέρη, Ιωάννα Λίλλη, Γιώργος Μαζωνάκης, Ζέτα Μακρυπούλια, Ελένη Μενεγάκη, Μιχάλης Ασλάνης, Δέσποινα Βανδή, Νίκος Βέρτης, Χάρης Σιανίδης, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Τρύφων Σαμαράς, Φώτης Σεργουλόπουλος, Σοφία Αλιμπέρτη, Κώστας Σόμμερ, Ελίνα Καντζά, Στέλλα Καπεζάνου, Κατερίνα Καραβάτου, Ελενα Κατραβά, Μάκης Τσέλιος, Μαριάντα Πιερίδη, Λάκης Γαβαλάς, Αλέξης Γεωργούλης, Εβελίνα Παπαντωνίου, Κατερίνα Παπουτσάκη. Με λίγα λόγια, αν ανοίξετε τον τηλεοπτικό δέκτη οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας είναι μάλλον βέβαιο ότι θα αντικρίσετε κάποιον ή κάποια απ’ όλους όσοι αναφέρθηκαν προηγουμένως.



Η είδηση για την υποκλοπή των προσωπικών στοιχείων των ημεδαπών διασημοτήτων θα θορυβήσει κάποιους, αλλά ουδέν κακόν αμιγές καλού. Τουλάχιστον θα γνωρίζουν τι έχει συμβεί, ώστε να λάβουν τα μέτρα που απαιτούνται σε αυτές τις περιστάσεις.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΚΟΣ
Πηγή: Εspresso
Mε θάρρος
Related Posts with Thumbnails