Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

ΟΛΠ: Μπαίνουν σήμερα οι… «αόρατοι» κινέζοι



Μπαίνουν σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά οι κινέζοι της Cosco χωρίς όμως φυσική παρουσία την ίδια ώρα που οι συνδικαλιστές αποκλείουν την είσοδο του λιμανιού στο πλαίσιο των απεργιακών τους κινητοποιήσεων.

Σε πρώτη φάση η μόνη αλλαγή που θα δουν οι χρήστες είναι ότι θα τιμολογούνται από τη Σ.Ε.Π. την θυγατρική εταιρεία της Cosco,  αλλά δεν θα υπάρξει κατά τα λοιπά ουσιαστική αλλαγή των διαδικασιών.

Η ιεραρχία του ΟΛΠ θα συνεχίσει να υφίσταται.

Η Cosco θα ακολουθεί τα τιμολόγια του ΟΛΠ.

Ο ΟΛΠ νοίκιασε τον προβλήτα ΙΙ & ΙΙΙ (θα κατασκευαστεί) για 35 έτη έναντι  4,3 δισ. Η Cosco  θα κάνει επενδύσεις της τάξης των 320 εκ. μέχρι το 2015 που  θα αυξήσουν την υπεραξία του ΟΛΠ βελτιώνοντας τη κεφαλαιοποίησή του.

Μέσω της παραχώρησης που πραγματοποίησε ο ΟΛΠ μετά από διεθνή δημόσιο διαγωνισμό εξασφαλίζεται  εγγυημένο αντάλλαγμα παρά την διεθνή αρνητική συγκυρία.

Από την 1-10-09 τα ελάχιστα εγγυημένα έσοδα για τους πρώτους 12 μήνες ανέρχονται 17,7 εκ. Το ποσό αυτό είναι το ελάχιστο και μπορεί να είναι αυξημένο αφού ο ΟΛΠ εισπράττει ποσοστό 21% επί των εσόδων της ΣΕΠ για την περίοδο 1/10/09-30/9/2010

Οι εργαζόμενοι

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι και συνδικαλιστές της  ΟΜΥΛΕ και της Ένωσης Λιμενεργατών κάνουν  λόγο για παράδοση του Σ.ΕΜΠΟ στην Cosco … «με το έτσι θέλω».

Ειδικότερα επισημαίνουν:

Τα Δ.Σ της ΟΜ. Υ. Λ. Ε και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ απαντούν δυναμικά στις Προκλητικές, Αυταρχικές και Παράνομες Πράξεις της Διοίκησης του ΟΛΠ, που στοχεύουν να παραδώσουν με το «έτσι θέλω» το Σ. ΕΜΠΟ στην COSCO και ανακοινώνουν το αποκλεισμό του λιμανιού.

Οι συνδικαλιστές τονίζουν: Συγκεκριμένα η Διοίκηση του ΟΛΠ :

• Μεταφέρει το προσωπικό του ΟΛΠ παράνομα και εν μέσω προεκλογικής περιόδου στην COSCO.

• Μεθόδευσε τη λήψη προσωρινής άδειας Τελωνείου από την COSCO, την τελευταία στιγμή, με ελάχιστες εγγυήσεις.

• Κλείνει προκαταβολικά το Λιμάνι για να «τακτοποιήσει» την όπως-όπως παράδοσή του στην COSCO.

Σε όλα αυτά απαντάμε αγωνιστικά.

Έχουμε εξαγγείλει, 48ωρη απεργία  στις 1 & 2 /10/2009, απόχή από εργασία στις 3 & 4 /10/2009 και 48ωρη απεργία στις 5 & 6 /10/2009.

Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα να αποτρέψουμε κάθε παράνομη πράξη διευκόλυνσης του ξεπουλήματος.

Αντιδρά το ΕΒΕΠ

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις για τις 1, 2, 5 και 7 Οκτωβρίου, εκφράζει με επιστολή του προς την ΟΜΥΛΕ, τον ΟΛΠ και τον γ.γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του ΥΕΝ Γιώργο Βλάχο, την ανησυχία και τον έντονο προβληματισμό του για τις δυσλειτουργίες και το οικονομικό αδιέξοδο που θα επιφέρουν στην αγορά εν μέσω της δυσμενέστερης οικονομικής κρίσης που βιώνουν οι επιχειρήσεις και εν όψει των επικείμενων εθνικών εκλογών .

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Με θάρρος
Related Posts with Thumbnails