Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ, ΟΧΙ ΑΛΛΑ «ΘΑ»...


Πες μας Γιώργο πού μας πας

Με ποιο σχέδιο, με ποια μέτρα και με ποια ελπίδα και δέσμευση εξόδου, πριν βουλιάξει τον «Τιτανικό» ο Παπακωνσταντίνου.
    
Θα χρησιμοποιήσουμε τα λόγια τού, από το πουθενά, υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Αναλάβατε να σώσετε τον «Τιτανικό», αλλά τον οδηγείτε κατ’ ευθείαν για φούντο. Κοντά πέντε μήνες τώρα. Δεν αλλάξατε ούτε μοίρα την πορεία.

Και πάτε τον κόσμο, τους επιβάτες που σας εμπιστεύθηκαν και ανέβηκαν στο καράβι σας για πνίξιμο... Δεν υπάρχει κάποιος να κουμαντάρει. Άπειροι οι αξιωματικοί. Με τον πρώτο να αποδεικνύεται λίγος. Όλο λόγια, πολλά «θα»... Διαταγές που ανακαλούνται την επόμενη στιγμή. Σχέδιο ανύπαρκτο. Χωρίς συντεταγμένες. Που να βγάζουν τον «Τιτανικό» από την καταιγίδα. Και τα αστροπελέκια και οι βροντές από τις Βρυξέλλες να μας μαστιγώνουν ανελέητα. Να έχουμε γίνει το θέαμα του πλανήτη. Σήκωσαν κεφάλι ακόμα και οι μούτσοι... Να φωνάξουν βουλιάξτε τους... Κάτω από τα γιούχα της διεθνούς αρένας. Την έσχατη ταπείνωση, τη γελοιοποίηση... Με όλα τα κατά καιρούς πληρώματα του «Τιτανικού» να έχουν βάλει το χεράκι τους στην πορεία προς το παγόβουνο...

Εκεί που έχουμε φθάσει, χρόνος άλλος για χάσιμο δεν υπάρχει. Ο καπετάνιος πρέπει ο ίδιος να πάρει το πηδάλιο και να αφήσει τα σούρτα φέρτα. Αυτόν ψήφισε ο ελληνικός λαός. Και όχι την παιδική χαρά. Παιδιά που δεν έχουν δουλέψει, που δεν έχουν πεινάσει, που δεν έχουν ιδέα από πόνο, δυστυχία, από αγώνα για επιβίωση.

Δεν κατάλαβαν τι συμβαίνει. Ότι έχει αρχίσει να τρομάζει ο κόσμος. Κάθε μέρα εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους. Βλέπουν ότι η ζωή τους δυσκολεύει. Δεν ξέρουν τι έρχεται αύριο, τις τους περιμένει. Αν θα γλιτώσουν από τη θύελλα. Η ύφεση έχει αρχίσει και σκιάζει τα πάντα. Θα καούμε όλοι... Ανάπτυξη για να έρθει, ακόμα κι αν αύριο ψηφίσουν κάποιο νομοσχέδιο, θα περάσει πάνω από ένας χρόνος. Για να αρχίσει να λειτουργεί. Όχι για να αποδίδει. Κι ως τότε ποιος ζει και πόσοι θα έχουν πεθάνει...

Είναι η ώρα, για ξεκάθαρες κουβέντες Γιώργο. Τέρμα τα ήξεις αφήξεις, το μπρος πίσω, το θα δούμε. Μέτρα σήμερα, κι αύριο άλλα, το δηλητήριο με δόσεις.

Ζητάει ο κόσμος να ακούσει πού μας πας. Με ποιο σχέδιο. Ποιο θα είναι το κόστος. Τι θυσίες πρέπει να κάνουμε. Αλλά και πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να βγούμε από το τούνελ. Και τι μέρα θα συναντήσει στην έξοδο. Αν θα βγούμε ζωντανοί... Έστω με κάποια τραύματα, απώλειες. Και δεν θα έχουν χαθεί όλα...

Αυτά θα έπρεπε, κύριε Παπανδρέου, να τα είχατε πει από το τέλος Οκτωβρίου. Και τότε δεν θα μπορούσαν οι Βρυξέλλες και τα διάφορα fund να μας σέρνουν. Δεν θα είχαμε γίνει του κλώτσου και του μπάτσου. Και η χώρα θα είχε γλιτώσει κάποια δισεκατομμύρια ευρώ, που πρόσθεσε η αμυαλιά μας... Να μη δανεισθούμε αμέσως τα χρήματα που χρειαζόμαστε και πληρώσαμε άγρια πανωτόκια Αυτά από τις αρχές του Γενάρη σας τα φωνάζαμε.

Τώρα δεν υπάρχει ούτε λεπτό για αναμονή. Για άσ’ το και αύριο βλέπουμε. Τώρα διάγγελμα. Όλο μαζί το φαρμάκι - πακέτο μέτρων που υπάρχει στο συρτάρι σας, κύριε πρωθυπουργέ.

Εκτός και αν άλλα έχετε στον νου σας. Αν, κύριε Παπανδρέου έχετε αποφασίσει να μας βγάλετε από την Ευρωζώνη και από το ευρώ και να μας παραδώσετε στην αγκαλιά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Με αβέβαιο οικονομικό μέλλον για την Ελλάδα κι εμάς. Και με ανοικτό τον κίνδυνο για πιθανές εθνικές εδαφικές απώλειες. Κερδισμένοι δηλαδή δεν θα είμαστε εμείς, αλλά κάποιοι άλλοι... Που αδημονούν για μια τέτοια εξέλιξη μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε ότι υπάρχει και η παραμικρή σκέψη για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Όμως δεν αρκεί τι λέμε εμείς. Τι λέτε εσείς έχει σημασία. Εσείς κυβερνάτε.

Ξεκάθαρες επομένως διαβεβαιώσεις. Και ξεκάθαρη δέσμευση απέναντι στον λαό για το πού μας πας, Γιώργο, και πότε θα ξαναγυρίσουμε στο σήμερα...

Μάκης Κουρής

Πηγή: ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Με θάρρος 
Related Posts with Thumbnails