Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Να μην εφαρμοστούν τα κοινωνικά άδικα οικονομικά μέτρα, να μην πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι, αλλά οι έχοντες και κατέχοντες, οι φοροφυγάδες, οι φοροκλέφτες

Περισσότεροι από 20.000 εργαζόμενοι διαδήλωσαν, χθες, στο κέντρο της Αθήνας την αντίθεσή τους στο πρόγραμμα λιτότητας και στις περικοπές δαπανών από την κυβέρνηση. Τα συνδικάτα προειδοποιούν με νέες κινητοποιήσεις. 



Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν σε διάφορους δρόμους της πρωτεύουσας - 16 προσαγωγές και 13 τραυματισμούς αστυνομικών ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ.
 
Σε κοινό τους ψήφισμα, ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ ζητούν μεταξύ άλλων «να μην εφαρμοστούν τα κοινωνικά άδικα οικονομικά μέτρα, να μην πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι, αλλά οι έχοντες και κατέχοντες, οι φοροφυγάδες, οι φοροκλέφτες». Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν την κυβέρνηση «να ανακαλέσει τα άδικα, μονομερή, αντικοινωνικά και αντιαναπτυξιακά μέτρα. Να ακολουθήσει μία άλλη πολιτική που θα έρχεται σε σύγκρουση με τις νεοφιλελεύθερες συνταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες έχουν βάλει στο στόχαστρο τους τα κοινωνικά θεμέλια των εργαζόμενων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και να ακολουθήσει έναν άλλο δρόμο διεξόδου από την κρίση με βασικό κριτήριο τις ανάγκες των εργαζομένων και της κοινωνίας».

Νέες κινητοποιήσεις προανήγγειλαν τα συνδικάτα για τον Απρίλιο και το Μάιο.
 
Το "παρών" στη χθεσινή απεργία έδωσαν χιλιάδες εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Από τα επεισόδια προκλήθηκαν φθορές σε έξι εμπορικά καταστήματα, τέσσερα ξενοδοχεία και τρία καταστήματα τραπεζών, καθώς και σε δύο αυτοκίνητα. Σε ορισμένες περιπτώσεις η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων. Όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έγιναν 16 προσαγωγές και σχηματίστηκε δικογραφία για εννέα άτομα, ενώ στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν 13 αστυνομικοί.

Αντίστοιχα μεγάλη ήταν η πορεία και Θεσσαλονίκη, όπου επίσης έγιναν επεισόδια και προκλήθηκαν φθορές. Στη συμπρωτεύουσα δεν έγιναν προσαγωγές και συλλήψεις. 

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Με θάρρος
Related Posts with Thumbnails