Σάββατο, 13 Μαρτίου 2010

Νέα στοιχεία για τη συμπλοκή στη Δάφνη

Τη «συνδρομή» των πολιτών στις έρευνες ζητά ο Χρυσοχοΐδης

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, για την υπόθεση της ένοπλης συμπλοκής, όπου έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών ο 35χρονος Λάμπρος Φούντας, προχθές τα ξημερώματα στη Δάφνη.

Σήμερα, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έδωσε στη δημοσιότητα νέες και πιο πρόσφατες φωτογραφίες του 35χρονου Φούντα, με την παράκληση προς τους πολίτες όποιος γνωρίζει οποιοδήποτε στοιχείο να επικοινωνήσει με τα τηλέφωνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Στην ανακοίνωση του Αρχηγείου επισημαίνεται ότι, εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Σκοπός αυτής της έκκλησης είναι να συγκεντρωθούν πληροφορίες και στοιχεία, που ενδεχομένως να οδηγήσουν σε κάποια γιάφκα, ή σε άτομα με τα οποία είχε επαφές ο 35χρονος και δεν γνωρίζει μέχρι στιγμής η αστυνομία.

Οι έρευνες στρέφονται σε συγκεκριμένη κατεύθυνση και οργάνωση, δεδομένου ότι όλα τα στοιχεία, σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο 35χρονος ανήκει στην αποκαλούμενη «νέα γενιά τρομοκρατών» στην Ελλάδα, αλλά παράλληλα με δημόσια παρουσία στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ενώ δεν είχε απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν τις αρχές για αδικήματα του κοινού Ποινικού Δικαίου.

Ο Λάμπρος Φούντας ήταν βιολόγος, εργαζόταν σε μεγάλο διαγνωστικό κέντρο της Αθήνας και οι γονείς του είναι επίσης γιατροί.Χτες, βγήκαν από την εγκληματολογική υπηρεσία τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης στο όπλο και τους κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο της συμπλοκής. Όπως ανακοινώθηκε, το περίστροφο «Ζάσταβα», που βρέθηκε δίπλα στον νεκρό, έφερε δύο πυροδοτημένους κάλυκες και 4 φυσίγγια διαμετρήματος 0,38 σπέσιαλ, και δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Οι τέσσερις από τους πέντε κάλυκες των 9 χιλιοστών προέρχονται από τα δύο υπηρεσιακά όπλα των αστυνομικών, ενώ ο πέμπτος από πιστόλι τύπου «Γκλοκ» (Glock), το οποίο πιθανόν χρησιμοποιούσε ο συνεργός του Λάμπρου Φούντα, που κατάφερε να διαφύγει.Οι δύο βολίδες και ένα μεταλλικό θραύσμα βολίδας προέρχονται από υπηρεσιακά όπλα, ενώ οι άλλες δύο βολίδες προέρχονται από το περίστροφο του 35χρονου.

Στο δερμάτινο γάντι που φορούσε ο Λάμπρος Φούντας, βρέθηκαν σωματίδια κατάλοιπα από πυροβολισμούς. Από αστυνομική πηγή έγινε γνωστό επίσης, ότι η επιθετική χειροβομβίδα που βρέθηκε στο σακίδιο του 35χρονου είναι ρωσικής κατασκευής, αλλά όχι ίδιου τύπου που είχε χρησιμοποιήσει η «Σέχτα Επαναστατών» στην επίθεση εναντίον του αστυνομικού τμήματος στον Κορυδαλλό, ούτε με αυτήν που είχε χρησιμοποιήσει ο «Επαναστατικός Αγώνας» στην αιματηρή επίθεση εναντίον αστυνομικών των ΜΑΤ στα Εξάρχεια.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι οι δύο άνδρες έκλεβαν το αυτοκίνητο, στο οποίο εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς, με σκοπό να το χρησιμοποιήσουν ως βόμβα ή άλλο τρόπο σε επόμενο ένοπλο χτύπημα.

Αύριο, πιθανότατα, αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για τις αναλύσεις DNA, ενώ η αστυνομία έχει διενεργήσει έρευνες σε σπίτια, συγκεντρώνοντας στοιχεία που μπορεί να βοηθήσουν στην υπόθεση. Βέβαιο είναι ότι έχει γίνει έρευνα σε τρία σπίτια του Φούντα και συγκεκριμένα στο διαμέρισμα που έμενε στους Αμπελοκήπους, το πατρικό του σπίτι και ένα εξοχικό.
Παράλληλα, έχουν ενταθεί οι προσπάθειες για την ανεύρεση στοιχείων που θα οδηγήσουν στον δεύτερο από τους δράστες της συμπλοκής. [ΑΠΕ]


Με θάρρος
Related Posts with Thumbnails