Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Επαναστετικός αγώνας: Η αντίστροφη μέτρηση

Την πεποίθηση ότι πλησιάζουν στον εντοπισμό της γιάφκας του Επαναστατικού Αγώνα εκφράζουν κύκλοι της Αστυνομίας, την ώρα που στον ανακριτή οδηγούνται και οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση (Ευάγγελος Σταθόπουλος, Χριστόφορος Κορτέσης και Κωνσταντίνος Γουρνάς).

Σύμφωνα πληροφορίες η γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα φέρεται να έχει εντοπιστεί σε διαμέρισμα στην περιοχή της Κυψέλης στην οδό Μηδείας 6, ωστόσο ακόμα δεν επιβεβαιώνεται επισήμως τίποτα. Τα ευρήματα θεωρούνται σημαντικά και ο οπλισμός που βρέθηκε, έχει ήδη μεταφερθεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να επιβεβαιωθεί αν πρόκειται για τα όπλα της οργάνωσης. Την ίδια ώρα έντονη ήταν κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών και στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου εντοπίστηκε ΙΧ αυτοκίνητο με επίσης σημαντικά ευρήματα. Το βάρος των ερευνών πέφτει σε περιοχές όπως η Νέα Φιλαδέλφεια, ο Περισσός και η Νέα Ιωνία - περιοχές όπου σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν συχνή παρουσία των συλληφθέντων Γουρνά και Κορτέση.

Παράλληλα, από την ΕΛ.ΑΣ. γίνεται όλο και περισσότερο λόγος περί συγκοινωνούντων δοχείων μεταξύ Επαναστατικού Αγώνα και της οργάνωσης «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».

Εν τω μεταξύ προφυλακιστέοι κρίθηκαν χθες, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, οι άλλοι τρεις συλληφθέντες Νίκος Μαζιώτης, Παναγιώτα Ρούπα και Σαράντος Νικητόπουλος. Ο τελευταίος ζήτησε και εξετάστηκαν ως μάρτυρες ο πατέρας του και μια οικογενειακή του φίλη. Σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ο Νικητόπουλος αρνείται κάθε κατηγορία και υποστηρίζει ότι "στοχοποιήθηκε" γιατί μετά το θάνατο του Λάμπρου Φούντα είχε κάνει μια ομιλία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί και στους έξι συλληφθέντες, αφορούν τα κακουργήματα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, απόπειρες ανθρωποκτονιών, προμήθειας κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και έκρηξης τετελεσμένης και σε απόπειρα, καθώς και τέσσερις πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξεις.

Σήμερα επίσης, θα οδηγηθούν στον ειδικό εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση των «Πυρήνων της Φωτιάς», οι τρεις νεαροί και η 52χρονη μητέρα του ενός από αυτούς, που συνελήφθησαν από την Αστυνομία, με την κατηγορία της συμμετοχής στην οργάνωση.

Όπως έγινε γνωστό, η εμπλοκή των τριών νεαρών στην οργάνωση αποδίδεται με βάση στοιχεία, που έχουν προκύψει από παρακολούθηση και καταγραφή των τηλεφωνικών συνομιλιών τους. Ο ένας εξ αυτών συνελήφθη στη Μήλο, ενώ η μητέρα του και οι δύο φίλοι του συνελήφθησαν το μεσημέρι στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο συλληφθείς στη Μήλο, πριν από τη σύλληψή του, τηλεφώνησε στη μητέρα του και της είπε να κρύψει τις «γουρούνες». Στην κατοχή του βρέθηκαν αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, που αποκαλούνται «γουρούνες», ενώ ίδιοι μηχανισμοί κατασχέθηκαν στο εργαστήριο της μητέρας του στην οδό Σόλωνος 94, στην Καλλιθέα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, παρόμοιος μηχανισμός είχε εκραγεί πέρυσι έξω από το σπίτι της πρώην υπουργού Μαριέτας Γιαννάκου, στα Πατήσια.

Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Με θάρρος
Related Posts with Thumbnails