Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010

ΗΠΑ: "Η Τουρκία θα βοηθήσει την Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση"!

Φαίνεται ότι με την εικόνα που δίνουν οι κυβερνώντες για την χώρα μας προς το εξωτερικό τους τελευταίους έξι μήνες, οι Ηνωμένες Πολιτείες πίστεψαν ότι ξαναγίναμε τούρκικο βιλαέτι, κι έτσι η Χ. Κλίντον συνομιλεί με τον Α.Νταβούτογλου στην Ουάσιγκτον για το πως η "μαμά-Τουρκία" (σ.σ.: η Τουρκία που τα παιδιά της πεινάνε, ξυπόλυτα στους δρόμους) θα βοηθήσει την Ελλάδα να ξεπεράσει την οικονομική κρίση"!

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάποιος Κρόουλι, ανέφερε στην σημερινή ανακοίνωσή του ότι ο Αχμέτ Νταβούτογλου κατά την διάρκεια της συνάντησής του με την Χίλαρι Κλίντον συζήτησαν το θέμα της ελληνικής οικονομικής κρίσης και ότι – άκουσον, άκουσον -  «η Τουρκία επιθυμεί να βρει έναν τρόπο να βοηθήσει την Ελλάδα, αλλά σε ό,τι αφορά τη μορφή που θα μπορούσε να λάβει αυτή η βοήθεια, θα σας παρέπεμπα στην Τουρκία».

Αλήθεια ο εξευτελισμός της χώρας έχει πάτο;

Ο Κρόουλι ανέφερε ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης το Κυπριακό και η κατάσταση στο Ιράκ, αλλά κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν όπου ο Νταβούτογλου κατέθεσε την τουρκική προσέγγιση, η οποία διαφοροποιείται σε σχέση με την επιβολή νέων κυρώσεων λόγω και της γειτνίασής της με το Ιράν και υποστηρίζει τη συνέχιση της διπλωματικής προσπάθειας.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε «κατανόηση για τις τουρκικές ευαισθησίες» -αλλίμονο!- σημείωσε ότι κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση της αναζήτησης λύσης είναι χρήσιμη, αλλά υπογράμμισε ότι η διεθνής κοινότητα καλείται να αναλάβει τις ευθύνες της. Tο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών πως αντιδρά σε όλα αυτά;

Πηγή: defencenet.gr

Με θάρρος
Related Posts with Thumbnails